Posle košarkaša i fudbaleri iz Izraela domaćini u Srbiji?! Pomažu i trener Zvezde i fudbaler Partizana!

14.11.2023

16:16

0

Autor: 24sedam

O svemu je govorio i ambasador u Srbiji Jahel Vilan

Posle košarkaša i fudbaleri iz Izraela domaćini u Srbiji?! Pomažu i trener Zvezde i fudbaler Partizana!
Copyright Profimedia

Košarkaši Makabija i Hapoela svoje utakmice kao domaćini igraće u Beogradu, a sve realnije je da to bude slučaj i sa fudbalerima. Kako prenose mediji u Izraelu, Makabi Tel Aviv i Makabi Haifa su se prvo obratili Kipranima, ali im nije dozvoljeno da igraju evropske utakmice. 

Razlog je dobro poznat, a to su ratni sukobi u Izraelu.

Sada je Srbija veoma realna opcija, a o tome je govorio i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan. Ukoliko bi se pomenuti plan ostvari, igralo bi se na stadionima u Bačkoj Topoli i Loznici, a možda i u Beogradu.

Posrednik u pregovorima je i trener Crvene zvezde Barak Bahar koji se privremeno vratio u domovinu, kao i fudbaler Partizana Bibars Natho. Podsetimo, i Omri Glazer golman Zvezde je još jedan Izraelac u srpskom sportu.

Makabi iz Haife, Baharov prethodni klub, se takmiči u Ligi Evrope i poslednji je sa jednim bodom, a ispred su Ren (9 bodova), Viljareal (6) i Panatinaikos (4).

Makabi Tel Aviv trenutno igra u grupi u Ligi konferencija i sa šest bodova je na drugom mestu iza Genta koji ima deset. Zorja Luganjsk i Brejdalbak su iza, sa četiri osvojena, odnosno bez bodova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike