Bivši selektor iskritikovao Srbe! Španac se prisetio perioda kada je vodio "orlove"

08.11.2023

15:53

0

Autor: D. N.

Iskusni trener nije uspeo da odvede naš nacionalni tim na EURO 2008, pa je zato usledio i prekid saradnje

Bivši selektor iskritikovao Srbe! Španac se prisetio perioda kada je vodio "orlove"
Copyright MN Press

Havijer Klemente je bio selektor u svojoj domovini, vodio je i Atletiko Madrid, Real Sosijedad, Espanjol, a sedeo i na klupi Srbije... Iskusni španski trener u leto 2006. godine imenovan je za selektora Srbije, ostao upamćen kao prvi selektor stranac, ali je saradnja trajala do kraja 2007. godine.

Sada se Klemente "otvorio" po brojnim temama, između ostalog i radu u našoj  zemlj. I sve to u dokumentarcu "Klementeova Španija".

- Prvi put nakon što su se odvojile Srbija i Crna Gora. Imao sam odličan tim, ali problem su bili Srbi - prisetio se Klemente, a zatim i objasnio detaljnije.

- Srbi su dobri protiv jakih, a preziru slabije. U tom kvalifikacionom periodu, prvo su bili Portugal i Poljska. Nijedan od njih nas nije pobedio. Ispustili smo bodove protiv Kazahstana. Ali Srbi su govorili: "Kako možemo da igramo protiv ovih, veoma su loši".

Odigrali smo veoma dobro, nismo izgubili od jakih, pobedili Finsku i izgubili od Belgije, 3:2. Zbog meča sa Kazahstanom smo eliminisani. To su bili Srbi - objasnio je Klemente uz prisećanje na "putešestvije" do Španije.

- Taksijem sam išao. Pao sam s bicikla i slomio četiri rebra i ključnu kost. Rebra su mi probila pluća, i nisam mogao da putujem avionom. Zato sam prešao 2.500 kilometara taksijem uz pomoć jastuka. Mislim da me je to koštalo oko 60.000 peseta tadašnjeg novca ili možda čak malo više - kazao je "Mali Napoleon".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike