Kraj za Zvezdine klince! Šanse nisu koristili, ali Nemci svoju jednu jesu!

07.11.2023

17:55

0

Autor: D. N.

Crveno-beli imaju sada tri boda, dok su se Nemci "odlepili" na deset

Kraj za Zvezdine klince! Šanse nisu koristili, ali Nemci svoju jednu jesu!
Copyright FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde odigrali su utakmicu 4. kola Lige šampiona protiv RB Lajpciga. Ekipa koju vodi Nenad Milijaš, u uvertiri meča seniorskih timova na stadionu Voždovca je izgubila rezultatom 1:0.

Jedini gol na "krovu" viđen je u 73. minutu. Inače, ovo je prvi meč ove sezone, da Zvezda nije dala gol. Uz to upisan je i treći poraz koji i definitivno znači kraj nadanju za prolaz dalje.

Tako sada Lajpcig ima deset bodova koliko i vodeći Mančester siti. Zvezda je ostala na tri, dok Jang Bojs nema nijedan. Crveno-bele u nastavku očekuju gostovanje u Švajcarskoj i domaćinstvo "građanima". Uostalom, kao što je dobro poznato, mečevi omladinaca su vezani za nastupe prvih timova.

Dobre prilike za crveno-bele (bez Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića) u prvom poluvremenu nije iskoristio Veljko Vukojević, a izgledna je propuštena i u samoj završnici ovog dela igre. Luka Stojsavljević je odlično centrirao sa levog boka u srce kaznenog prostora, ali je defanzivac Lajpciga uspeo da se izbori ispred Alekse Cvetkovića, izbaci loptu i otkloni opasnost.

U 55. minutu, prošao je Vukojević do leve ivice peterca i pokušao da uposli saigrače, ali je ipak protivnik otklonio opasnost, nakon čega su crveno-beli dobili korner.

Onda u 77. minutu, Holanđanin Janik Eduardo je dobio loptu na 25 metara od gola Zvezde. Prošao je pored dvojice čuvara i loptu poslao uz stativu. U tim trenucima, crveno-beli su suviše "mlako" ispratili "devetku" Lajpciga. I to je bilo kažnjeno, a Vuk Draškić savladan.

U 80. minutu, Andrej Petrović je pokušao da iz slobodnog udarca iznenadi golmana Lajpciga, ali je Fernando Dikes ipak bio oprezan. I lako je uhvatio loptu. Usledili su novi napadi Zvezde, ali su se gosti branili. U 83. minutu, Cvetković sa desetak metara nije uspeo da zahvati loptu.

U nastavku meča, pripretili su gosti u nekoliko navrata, ali promene rezultata nije bilo. Posebno opasno je bilo u 89. minutu, kada je Eduardo šutirao iskosa sa leve strane, ali je tada Zvezda imala sreće. Lopta je čak i zakačila stativu i otišla u gol-aut.

U trećem minutu nadoknade, Cvetković ponovo u izglednoj prilici, ali sa nekoliko metara nije uspeo da donese izjednačenje.

Nešto ranije, Mančester siti je pobedio Jang Bojs rezultatom 3:0.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike