Knedla u grlu i žal za trofejom: Emotivni Džeko se oprostio od Rome (FOTO)

15.08.2021

08:13 >> 08:15

0

Novi fudbaler Intera zahvalio na šest divnih godina

Knedla u grlu i žal za trofejom: Emotivni Džeko se oprostio od Rome (FOTO)
Copyright Tanjug/Fabio Rossi/LaPresse via AP

O fudbalu kao tržištu već smo pisali i pisali, a s vremena na vreme dobijemo dokaz da postoje i fudbaleri kojima se ne sviđa to u šta se pretvorila najvažnija sporedna stvar na svetu.

Jedan od takvih, svetlih primera svakako je Edin Džeko, iskusni napadač koji je posle šest godina promenio sredinu i iz Rome prešao u Inter.

Po tonu emotivnog pisma, koje je Džeko namenio svom dojučerašnjem klubu i navijačima, može se osetiti da nije preterano bio željan da promeni sredinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

– Ćao Roma, posle šest godina vreme je za rastanak. Ovo su dani u kojima imam pomešana osećanja. S jedne strane preda mnom je nova avantura, a s druge mi u grlu stoji velika knedla zato što odlazim. Znam da jednostavno “hvala” ne može biti dovoljno da objasni koliko sam zahvalan navijačima, Romi i Večnom gradu – objavio je Džeko, pa objasnio i za čim će posebno žaliti:

– Proživeo sam izvanredne godine u glavnom gradu, godine koje nikada neću zaboraviti. I na terenu i van njega. Izazovi u Ligi, derbi utakmice, Liga šampiona, ciljevi… Čast mi je što sam nosio kapitensku traku i učinio da se navijači obraduju 119 puta. Istovemeno žalim što im nisam pružio radost trofeja podignutog u nebo. Šest godna nosio sam ovaj dres s ponosom, boreći se u pobedama i porazima zajedno sa saigračima, trenerima, sa svim koji su deo kluba. Zajedno sa navijačima koji su glavni deo onoga što je za mene porodica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Pročitajte još:

Džeko je za kraj ostavio i emociju koja nije posredno povezana sa fudbalom u Romi, a koja je verovatno jača i važnija od svega.

– Zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj supruzi Amri u ovoj divnoj avanturi. Zahvaljujem i ovom gradu u kom se rodilo i raslo naše troje dece. Svi ćete zauvek imati posebno mesto u mom srcu! Hvala Rimu – zaključio je legendarni fudbaler.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike