Ko je GOAT? Đoković odgovorio Nadalu!

28.10.2023

22:20

0

Autor: D. N.

Ovo je tema o kojoj se mnogo priča, a sada je aktuelna i uoči Mastersa u Parizu

Ko je GOAT? Đoković odgovorio Nadalu!
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Novaka Đokovića u nedelji pred nama očekuje Masters u Parizu. U prvom kolu, najbolji srpski i svetski teniser biće slobodan, a na konferenciji za medije pričao je o brojnim temama. Između ostalog, tema je bila i "večita" polemika ko je "najveći svih vremena", odnosno GOAT.

Nedavno je o ovome pričao i Rafael Nadal, svojevremeno najbolji na svetskoj rang listi.

- Mnogo ljudi misli da si ti GOAT, najveći igrač svih vremena. Neki novinari misle da si ti najveći igrač, neki igrači takođe. Ali, kažeš da nije do tebe. I Rafael Nadal je rekao da nema potrebe da se priča o tome, da si ti najveći. To je rekao tvoj najveći rival. Sad kada je on to rekao naglas, zar ne misliš da jesi najveći svih vremena? - bilo je pitanje novinara, a odgovor je bio sledeći.

- Ne, neću reći da sam ja najveći igrač svih vremena. Nije na meni da govorim te stvari. Prepuštam to drugima. Očigledno je da sam veoma ponosan što moj najveći rival kaže takve stvari, ali ovu temu ostavljam drugim ljudima. Čast mi je što sam teniser koji piše svoje ime u istoriji tenisa, i drago mi je što sam na vrhu, to mi je najvažnije.

Možemo naširoko raspravljati o čitavoj istoriji tenisa, ali kada se moja karijera završi. Valjda je vama sada ovo interesantno, ali to mi nije prioritet. Ja treba da se fokusiram na ono za šta je važno - rekao je Đoković.

Podsetimo, Novak ima 96 ATP titula, a 24 su sa Grend slemova. Po tome, kao i po brojnim drugim parametrima je rekorder.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike