Zvezda pobedila IMT, golovima se vratili Kraso i Olajinka, ali šampionu nije bilo baš svejedno! (FOTO/VIDEO)

28.10.2023

20:23

0

Autor: D. N.

Crveno-bele je zabrinula i povreda Omrija Glazera

Zvezda pobedila IMT, golovima se vratili Kraso i Olajinka, ali šampionu nije bilo baš svejedno! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Posle poraza u Lajpcigu u utakmici Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da slave u 13. kolu Superlige. Rezultat na gostovanju IMT-u bio je 2:1, a strelci su bili Žan Filip Kraso i Piter Olajinka.

Iako je branilac titule već u 26. minutu imao plus dva, od 72. minuta se pomalo i strepelo, jer nije bilo tog trećeg gola da se završi posao, mada je prilika bilo mnogo. Vladimir Radočaj je lobovao Zorana Popovića, pa se razmišljalo i da se ponovo ne desi neki kiks. Tačno je da je Zvezda i u tim trenucima bila nadmoćnija i pritiskala protivnika, ali je ipak postojala mogućnost izjednačenja. Na njihovu sreću, rezultat se nije menjao. Tako da sada znatno mirnije čeka duele sa TSC-om i Radnikom.

Trener Zvezde je počeo sa malo drugačijom startnom postavom, pošto su od početka na "Krovu" igrali Gelor Kanga, Jovan Mijatović, Kraso i Olajinka. Na teren nisu ulazili Mirko Ivanić i In Beom Hvang. Upravo su ofanzivci relativno brzo "načeli" debitanta u Superligi, u 23. i 26. minutu. I na taj način su se zahvalili Baraku Baharu što im je dao priliku u startnih 11.

I u nastavku meča, Crvena zvezda je bila dominantnija, ali to nije uspela da materijalizuje u golovima. Vladimir Lučić je opet pravio mnogo problema prodorima po boku, ali nije bilo realizacije. Čekao se kraj meča, a onda je planove gostima pokvario Radočaj. Popović koji je zamenio Omrija Glazera je morao da vadi loptu iz mreže jer je bio lobovan. Mada treba reći da je gol bio posledica srećnih ili nesrećnih okolnosti, u zavisnosti ko za koga navija.

I posle tog 72. minuta nastavio se pritisak gostiju iz Ljutce Bogdana, a na terenu je bio i Aleksandar Katai. Međutim, ni njegovi pokušaji nisu dali rezultat. Na putu da bude strelac isprečio mu se Vukmirović.

Blog uživo

Drugo poluvreme

Kraj!

Igra se još tri minuta.

90. MINUT - Slobodan udarac na ivici kaznenog IMT-a. Katai izvodi. Pod prečku, ali Vukmirović pravi paradu i brani.

89. MINUT - Lučić na peterac, ali se brani domaćin ponovo.

87. MINUT - Kanga izvodi korner sa desne strane. Brani se domaćin.

86. MINUT - Nastavlja se pritisak Zvezde, ali Ndiaje nije uspešan u petercu. Zaustavljen je ispred gola Vukmirovića.

84. MINUT - Katai sa 20-ak metara, ali pored gola. U nastavku akcije, Ndiaje šutira posle pete Kataija. Brani Vukmirović, na loptu natrčava Katai, ali ne pogađa mrežu.

82. MINUT - Katai centrira sa leve strane, ali previsoko za Mijatovića.

80. MINUT - Stamenić do Kange, ali pokušaj blokira Savić.

74. MINUT - Olajinka izlazi, ulazi Ndiaje.

72. MINUT - GOL! Smanjuje IMT na 1:2. Strelac Radočaj.

Posle centaršuta sa leve strane proba napadač IMT-a da iz prve pošalje loptu u peterac gostiju, ali je ne zahvata kako želi. Međutim, ima sreće i Popović je lobovan. Ovo je inače prvi šut u okvir gola Zvezde.

68. MINUT - Poslednje izmene u IMT-u. Zuev ustupa mesto Ajdinoviću, a Stamenić umesto Kodžića. Jandrić nema više pravo da menja za razliku od Bahara.

67. MINUT - Katai ulazi u kazneni prostor sa leve strane, šallje loptu na drugu stativu, ali ne stiže Olajinka. U nastavku korner, ali Điga loše zahvata loptu na drugoj stativi.

65. MINUT - Slalom Lučića po levoj strani, ali centaršut nije baš precizan. Lopta nadleće saigrače. Zatim Kanga pokušava sa 25 metara. Preko gola.

63. MINUT - Nova izmena u IMT-u. Radočaj umesto Golubovića. Odmah zatim Katai menja Krasoa.

58. MINUT - Iz Zvezde stiže informacija da golman Glazer nije teže povređen. Izmena je bila preventivna.

MN Press
 

55. MINUT - Indirekt. Vukmirović hvata vraćenu loptu. Dobra šansa za Zvezdu, sa 12-13 metara. Lučić protrčava pored lopte, Kanga snažno šutira uz stativu, ali brani Vukmirović.

U nastavku akcije, Kraso pogađa mrežu, ali nema gola. Ofsajd je.  

49. MINUT - Korner za IMT sa leve strane. Brani se Zvezda, ali novi korner za domaćina. Iz trećeg pokušaja iz ugla, Golubović glavom, ali preko gola. Visoko preko prečke odlazi lopta.

48. MINUT - Ima malo dima na terenu. Razlog je bakljada Delija, ali može da se igra.

Po dve izmene u oba tima. Savić i Luka Luković umesto Vukovića i Krstića. U Zvezdi Nikolić umesto Rodića, a Popović umesto Glazera koji se žalio na povredu.

Prvo poluvreme - 0:2

MN Press
 

Kraj prvog dela igre.

45. MINUT+2 - Mijatović ulazi u kazneni prostor. Ipak, interveniše ispred njega čuvar. Korner za goste.

MN Press
 

45. MINUT - Điga pogođen u lice loptom posle šuta Lukovića.  Ukazuje mu se pomoć. Ipak, biće sve u redu. Nastavlja meč defanzivac.

42. MINUT - Luković šutira sa 20-ak metara. Lopta pored gola. Ipak korner, prvi za domaćina. Izgleda da se Glazer povredio. Ukazuje mu se pomoć posle duela sa Delevićem. Izgleda da je reč o povredi članka. Ipak sve u redu, nastavlja golman Zvezde.

37. MINUT - Rodić centrira sa leve strane, Mijatović skače, pokušava glavom. Ipak nije to mnogo jako, pa Vukmirović lako kroti loptu.

MN Press
 

34. MINUT - Krstić faulira Kangu i dobija žuti karton.

32. MINUT - Golubović bolji u skoku od Rodića, ali pokušaj glavom neprecizan.

26. MINUT - GOL! Zvezda vodi sa 2:0!

Strelac Olajinka kome je ovo šesti gol u sezoni! Iz prve reaguje i iskosa sa leve strane šalje loptu u mrežu protivnika! Asistenciju upisuje Lučić.

23. MINUT - GOL! Zvezda vodi, strelac Kraso!

Ovo je sedmi gol napadača Zvezde ove sezone. Osvaja loptu na sredini terena, kreće ka kaznenom protivnika, namešta se i pogađa sa ivice kaznenog prostora, mada je mogao da proigra saigrače. Ali je na kraju pogodio mrežu domaćina.

20. MINUT - Kanga izvodi slobodan udarac posle faula nad Lučićem. Sa leve strane. Centaršut na Mijatovića, koji sa nekoliko metara pokušava glavom. Ali loše zahvata loptu koja odlazi visoko preko gola IMT-a.

17. MINUT - Stamenić koji je bio strelac u Lajpcigu se namešta. Sa 18 metara pogađa stativu. Sreća za IMT. Golman Vukmirović već bio savladan.

10. MINUT - Kraso gubi loptu ispred kaznenog protivnika, kontra IMT-a. Kodžić prolazi po desnoj strani, centrira, ali lopta odlazi paralelno sa gol linijom. Glazer samo prati pogledom loptu. Novi posed za goste.

2. MINUT - Mijatović sa desetak metara, posle povratnog pasa Lučića koji prolazi po desnoj strani. Ali šut je ipak izblokiran. Dobro postavljen Džinović na gol liniji.

1. MINUT - Ekipa Nebojše Jandrića prva kreće sa centra.

MN Press
 

Domaćin u crvenoj, a gosti u beloj opremi.

Poznate su i startne postave. Među gostujućih prvih 11 na primer nema Mirka Ivanića, ali je tu Gelor Kanga. Od starta je na terenu i mladi napadač Jovan Mijatović koji je u Lajpcigu ušao u drugom poluvremenu. Šansu od starta je dobio i Žan Filip Kraso.

Na klupi je i Korejac Hvang, kao i Šerif Ndijae i Srđan Mijailović.

IMT: Vukmirović, Ćirković, Vuković, Delević, Džinović, Krstić, Kodžić, Vukić, Zuev, Luković, Golubović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Điga, Dragović, Rodić, Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić, Kraso, Mijatović, Olajinka

Printscreen/Superliga
 

Kao i rezerve

Printscreen/Superliga
 

U prvoj utakmici dana, Železničar je kao gost pobedio Radnik rezultatom 1:0.

Ovo je inače prvi međusobni okršaj dva beogradska tima u šampionatu, mada su pre nekoliko sezona igrali i u Kupu Srbije.

Glavni sudija biće Jovan Šegrt, a utakmica će početi u 18.30, uz direktan prenos na TV Arena sport Premium 1.

 

Superliga Srbije, 13. kolo:

Petak

Javor - Napredak 0:2

(Bojović 11, 19)

Subota

Radnik - Železničar 0:1

(Đorđević 50)

IMT - Crvena zvezda 1:2

(Radočaj 72 - Kraso 23, Olajinka 26)

Radnički Niš - Spartak 1:1

(Ivelja 67 - Todoroski 7)

Nedelja

13.00 Radnički 1923 - Mladost

16.30 Čukarički - Vojvodina

18.30 Partizan - Voždovac

19.00 TSC - Novi Pazar

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike