Da li je Zvezda oštećena u Lajpcigu? Jokić analizirao - Svi smo pomislili isto!

26.10.2023

08:58

0

Autor: A. S.

Mogli su crveno-beli više na ovom gostovanju

Da li je Zvezda oštećena u Lajpcigu? Jokić analizirao - Svi smo pomislili isto!
Zdravko Jokić - Copyright TV Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu grupne faze Lige šampiona od ekipe Lajpciga sa 3:1, a jedna situacija sa ovog meča, tokom koje je sudija bio u glavnoj ulozi, bacila je senku na rezultat.

Pitanje koje se samo nameće - Da li je Zvezda oštećena u Nemačkoj?

Igrao se 28. minut kada je Piter Olajinka pao u kaznenom prostoru rivala i to nakon kontakta sa Kastelom Lukebeom, a španski sudija, Hose Sančez je dosudio penal. Međutim, nakon gledanja snimka je promenio odluku, što je mnogima izazvalo sumnju.

Stručnjak za suđenje i arbitar Zdravko Jokić komenatrisao je ovu situaciju u programu TV Arena sport.

- Prvo je dosuđen, a svi koji smo gledali meč pomislili smo da je prekršaj i kazneni udarac, ali u ponovljenom snimku vidimo da je beli igrač izbio loptu, a posle je došlo do kontakta. Da je taj drugi kontakt bio za žuti karton, bezobziran, bio bi penal. To su sad instrukcije i penal nije bio. Nismo videli da je čistio izbio loptu, sudija je verovatno isprva video isto. Da lopta nije bila odigrana, bio bi prekršaj - rekao je Jokić.

U tim trenucima, rezultat je bio 1:0 za domaćina, pa je jasno kako bi ova odluka uticala na oba tima i rezultat meča. Do kraja, Lajpcig je postigao još dva gola, a Zvezda je preko Marka Stamenića unela neizvesnost, ali nije uspela da stigne bar do boda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike