Sa Zvezdom ove sezone niko nije načisto!

26.10.2023

09:15

0

Padovi i "pomračenja", česta su pojava ove sezoni u igri prvaka Srbije, ali ima i pozitivnih momenata

Sa Zvezdom ove sezone niko nije načisto!
Copyright FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde prešli su pola puta u Ligi šampiona i to u sezoni u kojoj je mesto bilo zagarantovano. Nije bilo kvalifikacija i energija nije bila trošena, i sve je bilo usmereno ka šest utakmica u grupi. I tri od šest je odigrano, uz samo jedan osvojen bod.

Poslednja je bila sinoćna, sa Lajpcigom, timom koji je "viđen" za drugog u grupi. Tako je posle tri meča iza Mančester sitija i Lajpciga, a sa Jang Bojsom je u potpunom egalu. Prvaci Srbije i Švajvarske imaju po bod i gol razliku 4:8. I nastaviće borbu za to treće mesto koje donosi evropsko proleće, ali ono "utešno" u Ligi Evrope.

Na početku grupne faze, ekipa Baraka Bahara je izgubila na "Etihadu" što je bilo sasvim očekivano, a onda je propuštena šansa da se pobedi Jang Bojs u Beogradu. Poraz u Lajpcigu je takođe nešto što se donekle i moglo očekivati, ali ne može se reći da su crveno-beli razbijeni ili deklasirani. Da, mogli su da prime više od jednog gola u prvom poluvremenu, ali isto tako Nemcima sigurno nije bilo svejedno kada je Marko Stamenić smanjio na 2:1. Međutim, gol Danija Olma razrešio je sve dileme o pobedniku. I tako je Lajpcig iskoristio svoju šansu. Da pobedi Siti nije mogao, ali jeste Zvezdu i Jang Bojs.

Srpski prvak nije iskoristio priliku da pobedi Švajcarce pred svojim navijačima, ali je za utehu to što su najteža gostovanja već odrađena, pa sada 7. novembra čeka Lajpcig, u novom međusobnom okršaju. Ponovo se fudbaleri Zvezde nadaju i raduju što će imati podršku svojih navijača, u svojevrsnom revanšu na "Rajku Mitiću".

Isto tako možemo da kažemo da je ove sezone Zvezda baš čudan tim čiji su rezultati daleko od onih očekivanih. Posebno kada pričamo o Superligi, u kojoj se na početku sezone pričalo da Barakov tim na papiru nema premca.

Na primer, kada se sve uzme u obzir bolji utisak ostavi protiv jednog bundesligaša nego protiv Javora. Protiv Ivanjičana strepi do poslednjeg trenutka, iako je na osnovu odnosa snaga trebalo meč da reši u prvom poluvremenu i bez ikakvih problema. Strepelo se i protiv niškog Radničkog, a i dalje bole porazi od Voždovca i Čukaričkog. I onda u meču u kojem je na primer realnije da Nemci pobede uspe da se vrati u život i koliko-toliko zagorča život protivniku.

Ni tamo ni vamo

I kao što je rečeno, Zvezda je prešla pola puta, ali nije ni tamo ni vamo, odnosno, sve je otvoreno, ali i maglovito. Ne možemo da kažemo da je izgubila šanse za proleće u Evropi, ali nije ni tim za koji možemo da sa sigurnošću kažemo da prolazi. Jer Lajpcig će sigurno želeti da već u Beogradu otvori vrata drugom mestu. I to je dodatni problem Zvezdi koja se uzda i u faktor domaćeg terena. Mada Barakovom timu mnogo više "gori" nego ekipi Marka Rozea.

Zvezda je u ovom prelaznom roku dovela pojačanja od kojih se mnogo očekivalo i koja su supo plaćena. I onda kada treba da se promeni nabolje, šansu dobijaju momci kao što su Jovan Mijatović, Vladimir Lučić i Kosta Nedeljković.

FK Crvena zvezda
 

Dobra je to škola za ove momke, i pokazuju oni da vrede, ali se postavlja pitanje zašto je onda doveden Žan Filip Kraso i zašto meč ne rešavaju oni koji su iskusniji.

Jedno pojačanje, čiji značaj posebno treba da se naglasi je Omri Glazer, koji je sinoć nekoliko puta čudesno branio i tako spasio tim ubedljivijeg poraza. Ali i tu postoji ono staro pravilo, da kada je golman najbolji, to nije dobro za ekipu.

FK Crvena zvezda
 

 

Crveno-bele sada za vikend očekuje meč sa IMT-om i pobeda je imperativ, ako žele da ostanu u trci sa Partizanom koji ima sve moguće probleme, ali vezuje pobede. Da li će doći do trijumfa protiv "traktorista" i ako dođe na koji način, videćemo već u subotu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike