Partizan ubedljiv u Kragujevcu! Četiri gola za 10. uzastopnu pobedu u Superligi! (VIDEO)

25.10.2023

16:02

0

Autor: G. F.

Lider na tabeli nastavio niz trijumfa

Partizan ubedljiv u Kragujevcu! Četiri gola za 10. uzastopnu pobedu u Superligi! (VIDEO)
Radnički 1923 - Partizan - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana odneli su sva tri boda iz Kragujevca pobedom nad Radničkim 1923 od 4:0.

Golove su postigli Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić (2) i Mateus Saldanja, a ovo je crno-belima bila deseta uzastopna pobeda u Superligi, koja donosi 7 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli.

Iako je krajnji rezultat ubedljiv, dugo je Radnički 1923 odolevao crno-belima. Čak ni primljen gol u prvom poluvremenu nije mnogo poremetio domaći tim. Drugi gol je značio da stvari idu na ruku crno-belima, a kada je u 69. minutu Mitrović dobio crveni karton, postalo je jasno da povratka u meč više nema.

Usledila je potpuna dominacija Partizana, još dva postignuta gola, te mnogo pozitivnih, ali i negativnih detalja koje su treneri oba tima imali priliku da vide na ovoj utakmici.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice.

 

 

87. minut - 4:0 za Partizan! Ponovo Nikolić pogađa na asistenciju mladog Stjepanovića.

86. minut - Rastrčao se Severina, ima jasnu želju da se dokaže. Njegov snađan šut odlazi preko gola,

82. minut - Vidakov je zamenio Činedua u redovima Radničkog, dok su za Partizan ušli Baždar i Stjepanović umesto Saldanje i Meniga Baždar je odmah bio u velikoj prlici posle centaršuta Severine, ali je glavom šutirao tik pored gola.

 

 

81. minut - GOOL, 3:0 je. Saldanja je sada postigao regularan gol. Sve je uradio Severina, prošao, odlično šutirao, ali samo do stative. Lopta se odbila do Brazilca koji je iz dva puta savladao Lekovića.

77. minut - Još jedan žuti karton, sada je kažnjen Izučukvu.

75. minut - Menjaju domaći. Umesto Gluščevića u igri je Aleksić, a umesto Bevisa igra bivši igrač Partizana Nemanja Tomić.

70. minut - Saldanja je postigao gol, sudija ga je poništio zbog ofsajda, a posle asistencije iz VAR sobe odluka je ostala na snazi.

69. minut - Crveni karton za Mitrovića. Bežao mu je Saldanja, usledio je start, loptu nije zakačio rivala jeste i zaradio je isključenje.

67. minut - Novi žuti karton, sada Vidosavljeviću zbog povlčanje Saldanje i zaustavljanja kontre Partizana.

 

 

63. minut - GOOOL! Nikoliću je trebalo otprilike 40 sekundi da prvi put pipne loptu i odmah je sprovede u mrežu! Zaista je napadač crno-belih pravi džoker Igora Duljaja, teško je merljivo to što je doneo Partizanu ove sezone i to skoro po pravilu ulazeži sa klupe.

62. minut - Umesto Natha na terenu je Nemanja Nikolić. U međuvremenu je Vidović dobio žuti karton zbog ranije napravljenog faula.

58. minut - Gužva pred golom Partizana, lopta se odbijala od jednih do drugih, da bi je Zahid konačno izbacio u aut. Usledila je velika šansa za domaće, a Činedu je sa 7, 8 metara šutirao glavom pored gola!

55. minut - Žuti karton za Šćekića zbog oštrog starta na sredini terena.

50. minut - Žuti karton za Mitrovića zbog dva vezana faula nad Kaluluom. Posle novog duela sa Bevisom, Kalulu je ostao na zemlji. Izgleda da ne može da se osloni na desnu nogu. Biće izmene, na teren će Severina.

46. minut - Prvi napad Partizana i slobodan udarac sa 20-ak metara iskosa. Natho je poslao loptu u kazneni prostor rivala, ona je došla do Kalulua, ali je strelac jedinog gola zakompolikovao stvari tražeči pravi trenutak za šut. Šansa je otišla u nepovrat.

Počelo je drugo poluvreme, umesto Risitća u domaćem timu na terenu je Vidosavljević, a u igir je i Vidović.

Završeno je prvo poluvreme vođstvom Partizana od 1:0. Prilično spora utakmica u kojoj je jedna prava akcija gostiju bila dovoljna za prednost.

45. minut - Videli smo po jedan šut glavom na obe strane, ali je lopta oba puta završila daleko iznad prečke.

42. minut - Ponovo smo se vratili u igru bez igre, izgleda da će pauza na poluvremenu prijati i jednom i drugom timu.

 

 

34. minut - GOOOL! Kalulu! Prva prava akcija Partizana, Saldanja je oduzeo loptu na sredini terena, sjajno proigrao Kalulua na desnoj strani, a ovaj je zakucao loptu u mrežu.

30. minut - Napadač Partizana Mateus Saldanja je dobio žuti karton pošto je rukom po licu zakačio rivala i to pošto je u istom duelu fauliran.

25. minut - Veoma spora utakmica u Kragujevcu. Ni jedni ni drugi zasad ne pokazujuželju da ozbiljnije napadnu rivala. Čuvanje svog gola je prioritet od početka susreta.

19. minut - Povredio se mladi Ilić prilikom intervencije, ali deluje da nije ozbiljno kako je u prvom trenutku izgledalo.

17. minut - Pokušao je Bevis, ali je njegov šut bio lak plen za golmana Partizana.

13. minut - Zapretili su domaći, ali je centaršut po zemlji rutinski "očistio" Marković. Na drugoj strani je pokušao Saldanja iz mrtvog ugla, nije bilo problema za Radnički.

10. minut - Nema uzbuđenja u prethodnih nekoliko minuta, vodi se borba za kontrolu terena i igre.

5. minut - Zapretio je i Partizan, ali promene rezultata nema. Dva kornera su izveli crno-beli, a posle drugog Antić je dobro centrirao, ali je Saldanja glavom loptu poslao pored gola.

3. minut - Gluščević je šutirao sa 20-ak metara, veoma snažno i nedovoljno precizno.

Utakmica je počela!

13.50 - Na centru će stajati iskusni sudija Novak Simović.

13.35 - Spremili su treneri taktiku za važnu utakmicu, a veliko iznenađenje u sastavu napravio je strateg crno-belih Igor Duljaj. Kristijana Belića nema u protokolu, a mesto u startnoj postavi dobio je Kvinsi Mengi.

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković - Simović, Izučukvu, Mitrović, Bevis - Adžić, Ristić - Čolović, Vižđi, Gluščević - Činedu

PARTIZAN (4-1-4-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Šćekić - Kalulu, Natho, Zahid, Menig - Saldanja.

- U goste nam dolazi vodeći tim prvenstva, ekipa koja zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt sa naše strane. Podatak da su na deset odigranih utakmica postigli 25 golova jasno ukazuje na to da im je navala jači deo tima. Da ne pričam o tome da u toj ofanzivnoj liniji imaju igrače koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom rešavaju utakmice kada ekipi ne ide baš najbolje. Takođe, jako su opasni i prilikom ofanzivnog prekida, što se najbolje videlo na prethodnoj utakmici u Subotici. Naravno, kao i svaka druga ekipa i oni imaju određenih mana u igri koje ćemo pokušati da iskoristimo - poručio je strateg Radničkog 1923 Feđa Dudić.

- Igramo protiv tima koji je u pet utakmica upisao tri pobede. Čak su i protiv Crvene zvezde odigrali odličnu partiju. Nadam se da će donekle uspeti da srede teren, jer podloga u takvom stanju više odgovara domaćinu. Sa druge strane, mi imamo cilj da pokušamo da nastavimo niz, iako sve ima početak i kraj. Potrudićemo se da uradimo sve što je do nas. Igrači rade odlično, žele da igraju fudbal, a trener koji je došao, Feđa Dudić, odlično radi posao - rekao je trener Partizana Igor Duljaj i dodao:

- Kragujevčani su organizovana ekipa, čekaju da protivnik izgubi loptu i idu na kontru. Analiziramo ih, ali i oni traže slabe tačke. Utakmica je u nezgodnom terminu, od 14 časova. Znam da je radni dan, ali se nadam da će biti što više navijača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike