Danas u idealnom timu, sutra možda u dresu Real Madrida: Pavlović u ekipi sa Kilijanom Mbapeom

17.08.2021

06:33 >> 06:48

0

Mladi srpski štoper odigrao fenomenalnu partiju protiv Lorijena

Danas u idealnom timu, sutra možda u dresu Real Madrida: Pavlović u ekipi sa Kilijanom Mbapeom
Copyright Strahinja Pavlović/Profimedia

Bivši fudbaler Partizana Strahinja Pavlović već posle prvog pravog meča za Monakon dobio je mesto u idealnom timu kola francuskog šampionata.

Pavlović je ovu čast zaslužio prema mišljenju lista “Lekip” uprsko porazu njegove ekipe na gostovanju protiv Lorijena. Mladi srpski reprezentativac dobio je “sedmicu” za svoje izdanje, što ga je u formaciji sa tri štopera dovelo među najboljih 11 zajedno sa sjajnim Kilijanom Mbapeom iz PSŽ.

Idealni tim kola prema “Lekipu” izgleda ovako: Lafont (7) – Laport (7), Dante (7), Pavlović (7) – Kabo (7), Mendi (7), Kasama (8), Mbape (8) – Dolberg (8), Guiri (9), Bajo (8).

– Napravio je odličan posao, igrao jednostavno, dobijao duele, uvek pravovremeno intervenisao. Ovo je sjajan predznak. Videli smo zašto je reprezentativac Srbije, pokazao je da ima nivo za Ligu 1 – izjavio je trener Monaka Niko Kovač.

Pavlović je u Monako stigao prošlog leta, ali je pre odlaska na pozajmicu u belgijski Serkl Briž odigrao samo tri minuta na jednom zvaničnom meču. U Belgiji je bio jedan od najboljih igrača prolećnog dela sezone i sasvim sigurno jedan od najzaslužnijih što je njegova ekipa sačuvala status člana elitnog društzva.

Danas po istom osnovu, kao pozajmljeni igrač Monaka, za Serkl Briž nastupa 19-godišnji mladi srpski reprezentativac Boris Popović. Prema pisanju belgijskih fudbalskih portala i on je veoma blizu nivoa svog godinu dana starijeg prethodnika i zemljaka.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike