Predsednik Barse na optužnici! Skoro dve decenije podmićivali sudije, odbrana je za ne poverovati

18.10.2023 | 18:34

Autor: P.K.

Poznati slučaj, ali sada se otišlo korak dalje, nikako ne valja za klub

Copyright Profimedia

Nikako Barselona da dođe do nekog mira. Pošto je prodala deo svoje budućnosti za sadašnje rezultate i osvojila titulu, novi skandal potresa klub! Španski tužioci terete predsednika Đoana Laportu za podmićivanje sudija.

Ovo javnosti nije sasvim nepoznat slučaj, jer je u pitanju dugogodišnji čelnik sudijske komisije i nekadašnji arbitar Hoze Marija Enrikez Negreira.

On je navodno od Barselone, kako tvrdi tvrdi optužnica, dobio 7,3 miliona evra u periodu od 17 godina koliko je obavljao funkciju. Pre toga je pod istragom u vezi sa istim slučajem bio bivši predsednik Barselone Sandro Rosel.

Barselona je isplate obavljala Negreirinim firmama, a on je delegirao "podobne" sudije, zatim je radio na ublažavanju kazni i suspenzija kluba, a pojedini španski mediji navode i da je ugovarao tajne sastanke.

I ne samo to, Negreira je u zamenu za novac davao i instrukcije kako da se fudbaleri ovog kluba ponašaju prema svakom od delegiranih sudija!

Barselona i Laporta nikad nisu negirali da je novac uplaćen, ali su tvrdili da su u pitanju legalne uplate, a ne mito. Klub je tužiocu izneo odranu u kojoj se navodi da su ti saveti pošteno plaćeni! Verovali ili ne!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam