Selektor Crne Gore hrabri svoje sokole! Nismo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta!

16.10.2023

20:09

0

Autor: D. N.

Ekipa Dragana Stojkovića ima dva boda više od selekcije Miodraga Radulovića

Selektor Crne Gore hrabri svoje sokole! Nismo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta!
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće Crnu Goru u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti organizovano u Nemačkoj. Dragan Stojković Piksi već je održao konferenciju, a sada je to učinio i selektor Crne Gore, njegov kolega Miodrag Radulović.

Trenutno na tabeli vodi Mađarska, sa 13 bodova, Srbija ima deset, a Crna Gora osam. Tako da "hrabri sokoli" žele pobedu na stadionu "Rajko Mitić". U tom slučaju bi preuzeli drugo mesto u grupi G i držali bi stvari u svojim rukama u poslednja dva meča u kojima dočekuju Litvaniju i gostuju Mađarskoj.

- Ne bih bio iskren kada bih rekao da ovo posle dvomeča sa Češkom u baražu za EP 2012 nije najvažnija utakmica. Zaslužili su to ovi momci, videlo se protiv Bugarske koliko im znači što su došli u ovu situaciju, ali ne namećemo im pritisak. Obaveza je samo, da se da maksimum.

Ovo je prava prilika da se predstavimo u dobrom izdanju. Da smo na dobrom putu pokazuje i ovo što smo blizu velikog takmičenja. Možemo da igramo protiv Srbije, kontrolisali smo utakmicu u Podgorici 70 minuta, sada možemo 90 i plus ako treba. Prevashodan je cilj da zadovoljimo navijače koji će doći da nas podrže. Ako u tome uspemo, radovaćemo se na kraju - kazao je Radulović koji gaji veliko poštovanje prema "orlovima".

- Rekao sam posle žreba da je Srbija glavni favorit i nisam mišljenje promenio ni nakon meča sa Mađarskom u Budimpešti. Možda je zaslužila i da slavi, ali to je fudbal. Baš kao što smo mi zaslužili da ne izgubimo od Srbije u Podgorici... To sve govori koliko je grupa ujednačena. Nismo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta.

Eventualna pobeda bi Crnoj Gori donela drugo mesto, ali ni remi nije loša opcija.

- Dobra stvar je što nam igraju dva rezultata - pobeda i nerešeno. Imamo svoj cilj, do kraja smo u igri, kao i Srbija. To je draž i neizvesnost pred ovaj meč, spremamo se da budemo pravi. Svakako će nam biti lakše jer ne igra Dušan Vlahović, jedan je od najboljih napadača u Evropi. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača koja je beležila sjajne rezultate.

Javnost ovde nije zadovoljna nastupom Srbije na Mundijalu, a ja mislim da je ona utakmica sa Brazilom bila izvanredna - podvukao je Radulović uz osvrt na izjavu Stojkovića "da Crna Gora može da se sprema i hrabri koliko hoće, ali da se pita njegov tim".

- Svako na svoj način priprema tim. Slažem se sa Piksijem, a iz ove grupe na EURO mogu da odu tri tima - zaključio je Radulović aludirajući da plasman može da se obezbedi i kroz Ligu nacija.

Podsetimo, meč je programu sutra od 20.45.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike