Partizanov direktor žali što samo jedna reprezentacija može na EURO: Srbiji se situacija zakomplikovala!

15.10.2023

20:18

0

Ivica Kralj kaže da je upoznat sa mogućnostima crnogorskog nacionalnog tima i dodaje da su Orlovi favoriti

Partizanov direktor žali što samo jedna reprezentacija može na EURO: Srbiji se situacija zakomplikovala!
Ivica Kralj - Copyright MN Press

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Kralj izjavio je da je Srbija favorit protiv Crne Gore u predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj.

Orlovi će u utorak od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024, a posle poraza od Mađarske nalaze se na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam uz meč manje.

- Nažalost samo jedna reprezentacija će ići na EP. Što se Srbije tiče, posle kvalifikacija za Mundijal sve je bilo idealno, očekivali smo da će tamo napraviti bolji rezultat. Međutim, od Katara pa kroz kvalifikacije forma je u padu, zaključno sa ova dva poraza od Mađarske. Situacija se zakomplikovala, ali to je sport - rekao je Kralj u emisiji "Sportsko popodne" TVCG.

On je istakao da je veoma upoznat sa kvalitetima crnogorskih fudbalera.

- Srbija igra na svom terenu i favorit je, ali činjenica je da i Crna Gora sama odlučuje o svom plasmanu. Ubeđen sam da će biti neizvesna utakmica. Upoznat sam sa kvalitetom crnogorske reprezentacije. U Partizanu je uvek bilo i biće crnogorskih igrača - naveo je Kralj.

Nekadašnji reprezentativni čuvar mreže (50) je u Partizan stigao 1987. godine iz tivatskog Arsenala.

- Osećanja su pomešana, ja sam od 14 godine u Beogradu, došao sam iz Tivta. Za mene je ovo pre svega duel prijatelja - dodao je sportski direktor Partizana.

Kralj je na kraju izjavio da veruje da Partizan ove sezone može da prekine dominaciju Crvene zvezde u Superligi Srbije.

- Zvezda je dominirala prethodnih godina, ali bilo je perioda i kada smo mi imali šest titula u nizu. Tako je to u fudbalu. Ovo je bio sada prvi prelazni rok da sam mogao na miru da sklopim ekipu. Finansijska situacija nije sjajna i u skladu sa tim se ponašamo i delujemo. I pored svega mislim da smo napravili dobru ekipu. Dobro smo startovali, ima još puno da se igra, ali optimista sam - zaključio je Kralj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike