Obradović se pita: Da li bi Srbija sa najjačim timom osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu!

06.10.2023

15:59

0

Trener Monaka nije siguran da li bi Orlovi sa Jokićem Kalinićem, Vasom ostvarili ovakav rezultat u Manili

Obradović se pita: Da li bi Srbija sa najjačim timom osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Trener Monaka Saša Obradović je pričao o uspehu košarkaša Srbije na Mundobasketu gde su Orlovi osvojili srebrnu medalju.

Iskusni stručnjak postavlja pitanje da li bi naši momci ostvarili ovakav rezultat da su bili kompletni sa Nikolom Jokićem, Nikolom Kalinićem i Vasom Micićem. 

- Nikad nećemo saznati da li bi Srbija osvojilia srebrnu medalju da smo bili kompletni sa svim našim zvezdama. Neću da pravim poređenja, ni da upirem prst u nekog, ali jedno je sigurno sa najjačim sastavom ne bi smo imali ovakav mentalitet. Ovako nismo bili favoriti, i automatski je skinut pritisak sa košarkaša koji su otišli na Mundobasket. Mislim da smo ovako imali tim gde je svako znao koja su mu zaduženje - poručio je Obradović za Jurohups.

Srpski trener smatra da je velika uloga bila i selektora Pešića, koji je tačno svakom igraču dao jasne instrukcije šta igra u timu.  

- Selektor Pešić je dao jasne uloge igračima, one u kojima su se osećali najbolje. Nekoliko njih pokazalo je izuzetne kvalitete, Bogdanović i Milutinov bili su pravi lideri ekipe. Igrali smo fantastičnu košarku, što je dodatni podsticaj za nas da reprezentujemo svoju zemlju na najbolji način - zaključio je Saša Obradović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike