Zašto Mijat i Mihailo, a ne Darko? Piksi pričao i o momku koji je budućnost srpskog fudbala!

09.10.2023 | 13:22

Autor: D. N.

Selektor Srbije objasnio svoje odluke na dan okupljanja nacionalnog tima

Copyright MN Press

Dragan Stojković Piksi je izašao pred novinare uoči okupljanja fudbalske reprezentacije Srbije pred kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Najvažnija i prinudna promena je bila vezana za Dušana Vlahovića, ali je selektor našeg tima objasnio i status nekih od reprezentativaca.

Prvo je objasnio zašto nema Darka Lazovića, igrača Verone. 

- Ima nekih problema sa povredom, u poslednje vreme je počeo da igra, slažem se da je postigao bitan gol u Bugarskoj, ali ima i drugih igrača koji konkurišu za tim. Tu je i Gaćinović, još neki igrači, neko mora da sačeka drugu priliku. Cenim njegove kvalitete, on je zahvalan i iskusan igrač, što ne znači da u sledećem sazivu neće biti sa nama, ali ovog trenutka je takva odluka - objasnio je Stojković na čijem spisku je ponovo Mihailo Ristić.

- Drago mi jer se vratio. Cenim ga mnogo, a njegov izostanak iz reprezentacije, znate šta je razlog. Odigrao je osam minuta za godinu dana... Ja bih ga zvao, a vama bi bilo teško objasniti. Meni je drago da je pronašao klub gde igra standardno i to me je navelo da ga pozovem.

Ali nije samo hvalio fudbalera Benfike, već i Mijata Gaćinovića.

- Ubedio me je. Mijat je odigrao na visokom nivou, mislim da je već dva-tri puta imao neke povrede. Pre desetak dana sam bio u Atini i gledao sam njegov meč i na licu mesta sam se uverio da je u odličnoj formi i da je što se zdravstvenog stanja, sve je u redu.

Na spisku se našao i mladi Mihajlo Ilić, momak iz Partizana.

- Biće veliki igrač. On je budućnost srpskog fudbala. Prošao je mlađe kategorije, ima kontinuitet, igre su mu bile na nivou i zato je dobio poziv. Mora to da shvati kao motiv više i nagradu. Imao je oscilacije, pogotovo u evropskim utakmicama, ali to je i normalno kada imate 19 godina. Na njemu je da se dokazuje dalje - zaključio je Stojković.

Podsetimo, u subotu će naš nacionalni tim gostovati Mađarskoj, a tri dana kasnije u Beograd stiže Crna Gora. U nomebru ćemo ugostiti Bugarsku.

Trenutno je prva Mađarska sa deset bodova iz pet utakmica, a druga Srbija sa istim brojem bodova, ali iz četiri mečeva. Crna Gora je na trećem mestu sa osam bodova.

Bonus video

.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam