Malme nadomak elite, „goreće“ u Ajndhovenu i Budimpešti

18.08.2021

21:00 >> 21:12

0

Autor: Adam Štulić

Švedski šampion ima dobru zalihu pred revanš u Razgradu

Malme nadomak elite, „goreće“ u Ajndhovenu i Budimpešti
Copyright Radost fudbalera Benfike foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Sledeće nedelje u ovo vreme trebalo bi da imamo sve učesnike ovosezonske Lige šampiona. Kvalifikacije za elitno takmičenje ušle su u poslednju fazu, a posle prvih mečeva u sredu najbliži evropskom klupskom kremu je Malme.

Švedski šampion je na svom stadionu savladao Ludogorec 2:0, a jedan od junaka bio je srpski ofanzivac Veljko Birmančević, koji je maestralnim golom u 26. minutu otvorio domaćinu vrata trijumfa, overenog na isteku sata igre, kada je mrežu Bugara pogodio Berget.

Znatno neizvesnije, barem sudeći po večerašnjim mečevima, biće u Ajndhovenu i Budimpešti, gde će PSV i Ferencvaroš pokušati da nakodnake minimalne zaostatke.

„Filipsovci“ su u sredu uveče poraženi od Benfike (2:1), koja će imati za čime da žali, s obzirom da je posle prvog poluvremena imala velikih 2:0, golovima Rafe Silve u 10. i Vigela u 42. minutu. Ipak, gol velike nade za goste postigao je Gakpo na samom otvaranju drugog dela igre (51’).

U sredu je najuzbudljivije bilo u Bernu, gde je Jang Bojs, sa igračem manje skoro 70 minuta, uspeo da savlada Ferencvaroš (3:2), koji je vodio od 14. minuta golom Bolija.

Ipak, radost gostiju trajala je samo 120 sekundi, pošto je ekspresno izjednačenje doneo Elia, da bi u 25. minutu „mladi momci“ pretrpeli veliki udarac, pošto je direktan crveni karton dobio Silvan Hefti.

Sreća je, međutim, u tim momentima pogledala domaćina, pošto je Uzuni iz penala pogodio prečku, a kada su Sjero (40’) i Garsija (65’) doneli Jang Bojsu velikih, s obzirom na sva prethodna dešavanja, 3:1 delovalo je da mađarski prvak neće sjajno da se provede na „Vankdorf“ stadionu, koji su navijači domaćih napustili pomešanih osećanja, pošto je Boli u 82. minutu doneo gostima nadu da u revanšu mogu do preokreta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike