Ovo se ne prašta! Stojić oštar u analizi remija, veruje da se Zvezda neće predati!

05.10.2023

09:23

0

Autor: A. S.

"Remi ništa nije umanjio"

Ovo se ne prašta! Stojić oštar u analizi remija, veruje da se Zvezda neće predati!
Ranko Stojić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Mogla je Crvena zvezda nakon dva kola u Ligi šampiona i više, ali posle Mančester sitija i Jang bojsa ima jedan bod, uz tri postignuta pogotka, ali i pet primljenih.

Sinoć su na Marakani mogli i više. Imali su prednost, koju su ubrzo i prokockali, pa su u finišu jurili remi. I nakon pogotka Osmana Bukarija, crveno-beli su imali priliku da obezbede tri boda, ali nije se dalo.

Posle meča, bilo je mnogo razloga i za radost i za nezadovoljstvo, a meč je analizirao Ranko Stojić u programu TV Arena sport.

- U principu se ovo ne prašta na ovom nivou, da primite dva gola ovako, posebno kroz centralni deo odbrane, posebno prvi, na samom početku drugog poluvremena. Generalno gledajući, Zvezda je zaslužila bod i rezultat je realan - počeo je Stojić i istakao da veruje da Zvezda može dalje:

- Gledajte, moramo da se naviknemo i da naučimo, da ni pobeda ne bi drastično povećala šanse, niti bi poraz drastično umanjio, remi ništa nije specijalno umanjio. Jang Bojs je dobar tim, izgubio je od Lajpciga kući, Zvezda se sigurno neće predati ovde, bod je dovoljan u Bernu da bude ispred u nekoj konstalaciji, vrlo pozitivan bod, posebno zbog razvoja situacije. Atletski, fizički spreman tim, taktički perfektan, teško je igrati protiv takvog sistema kada su igrači edukovani i znaju kada ulaze u sredinu, kada otvaraju spoljne pozicije. Šira publika možda nije primetila, ali smo imali osećaj kao da imaju igrača više u sredini, to je baš zbog te taktičke situacije. Imali su zicer za 3:1, Zvezda se vratila. Izmene su donele svežinu, Kraso je dao asistenciju, čini mi se da je njegovo mesto na sistemu iza prvog napadača, to se najbolje pokazalalo.

Imao je šta da kaže i na račun taktike Baraka Bahara.

- Igrači kao Stamenić, Mitrović, Lučić, imaju veliki potencijal, ali to nije završen igrač, to je ozbiljna razlika, treba vremena, iskustva, rada. Mladi momci, nisu navikli na ritam, snažne igrače, taktički, brzo da razmišljaju. Perspektiva postoji, treba biti realan, ne kritičan, treba više kvaliteta u odbrani. Znaju to i u Zvezdi. Važno je da ima više čvrstine u odbrani. Igre jedna na jedan, da se to lakše rešava. Ako pogledate udarce Zvezde i Jang Bojsa, da nije bilo tih 10 poslednjih minuta, bila bi drastična razlika.

Bivši fudbaler se na kraju fokusirao na analizu grupe i put crveno-belih do naredne runde.

- Zvezda može da odigra najmanje nerešeno ili da dobije u Švajcarskoj. Zvezda treba da skupi što više bodova ove godine i da to bude pokazatelj kojih 15-16 igrača može da iznese ovo takmičenje, uz dopunu uz nekoliko igrača, može da pretenduje na drugo mesto u grupi u budućnosti - zaključio je Stojić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike