Poketino traži dve godine strpljenja! Da li će navijači Čelsija čekati ovoliko na novi trofej?!

02.10.2023

16:50

0

Autor: P.K.

Jeste da ima samo dve godine ugovora, ali...

Poketino traži dve godine strpljenja! Da li će navijači Čelsija čekati ovoliko na novi trofej?!
Maurisio Poketino - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Uprkos abnormalnom ulaganju, trener Čelsija Maurisio Poketino apelovao je na navijače da pokažu strpljenje, koje bi moglo da potraje i dve godine!

Čelsi u prvih šest kola ima samo jednu pobedu, a Poketino je ovo upozorenje izrekao pred gostovanje Fulamu u ponedeljak uveče.

Navijači su očekivali preokret i povratak na staze uspeha kada je došao "Poć" (jer se njegovo prezime ipak čita "Poćetino"), ali je uspeh izostao i nastavljeno je sa mediokritetskim rezultatima, koji podsećaju na doba čak pre ere Romana Abramoviča.

Jasno je sve to Poketinu, ali on ipak apeluje na vreme.

- Treba nam više iskustva, a iskustvo dolazi vremenom. Moramo igračima koji nastupaju u Premijer ligi da obezbedimo iskustvo koje im je potrebno. Liga je jako teška. Mislim da je najteža na svetu – rekao je Poć, pa dodao:

- I da, mislim da nam treba vremena jer imamo talentovane igrače, a to je samo jedna od ključnih stvari, da nam treba vreme da se popravimo individualno i kolektivno i da kao tim igramo kako želimo da igramo.

Upitan koliko mu je u Čelsiju teško u poređenju sa drugim klubovima, Poketino je odgovorio:

- Mislim da je teško, a, naravno, u isto vreme je i uzbudljivo jer je ogroman izazov, da radite u Čelsiju na drugi način nego što se radilo u prošlosti. Moramo da poštujemo istoriju, ali ovaj trenutak je drugačiji da se gradi projekat.

Novinari su mu skrenuli pažnju da govori o projektu, a ugovor mu je na samo dve godine, pa je predstavnike medija zanimalo koliko vremena će treba da se ostvari taj projekat. On se nasmejao i odgovorio:

- Dve godine. Razumem jer su me vlasnici i sportski direktor objasnili… Mislim da se ovde radi o poznavanju ljudi. O tome da li su zadovoljni nama i da li smo mi srećni sa njima. Radimo tako kao da dve godine nisu problem, ni pet ili 10. Najvažnije je da oni vide da li su ovo pravi ljude da upravljaju ovim brodom.

Šta bi on sledeće godine video kao uspeh?

- Pobeda. Mislim da moramo da probamo da pobedimo u svakom takmičenju u kome nastupamo. Uspeh u Čelsiju je uspeh da se pobedi, to je istorija pobeđivanja. Verujemo da ćemo uspeti u ovome.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike