Dobro poznato lice stiže na Marakanu, Srbija ga ne pamti po dobrom! Može li Škot da donese sreću?

02.10.2023

11:33

0

Autor: A. S.

Evo koga je UEFA dodelila Zvezdi

Dobro poznato lice stiže na Marakanu, Srbija ga ne pamti po dobrom! Može li Škot da donese sreću?
Vilijam Kalum - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 sat na Marakani igraju meč drugog kola grupne faze Lige šampiona protiv Jang Bojsa, pa će probati da pred svojim navijačima postignu dobar rezultat.

Nakon gostovanja Mančester sitiju, ovo je za ekipu Baraka Bahara veoma bitan meč, a UEFA je u međuvremenu delegirala i sudije za ovaj meč.

Pravdu na Marakani deliće iskusni Vilijam Kalum iz Škotske, dok će pomoćnici biti njegovi sunarodnici Fransis Konor i Dejvid Mekgiši. Za četvrtog arbitra postavljen Dejvid Dikinson, a u VAR sobi će se naći par iz Engleske i Škotske koji će činiti Dejvid Kuti i Endru Dalas, dok je za posmatrača suđenja postavljen Karen Nalbandjan iz Jermenije. Delegat utakmice je Danijel Jošt iz Slovenije.

Ova odluka sigurno se neće dopasti Delijama.

Naime, Vilijam Kalum je dobro poznat svima u Srbiji, nakon što je na meču kvalifikacija za prošlo Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga, odlučio da ne svira čist jedanaesterac u finišu prvog poluvremena.

Tada su ga opominjali i iz VAR sobe, ali nije prihvatio sugestiju i savet, a Srbija je na kraju slavila sa 1:0. Ipak, ostalo je upamćeno.

Takođe, sudio je i Crvenoj zvezdi i to dva puta. Jednom na Marakani, u porazu od Pari Sen Žermena sa 4:1, a drugi put u trijumfu nad Pjunikom sa 2:0.

Kako će biti sada, videćemo u sredu nešto oko 23 sata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike