Partizan konačno do bodova bez ludih preokreta: Duljajev tim od Kruševca na čelu tabele

01.10.2023

18:18

0

Autor: D. P.

Remi TSC u Lučanima mogao bi pomogne Partizanu da preuzme poziciju lidera Superlige

Partizan konačno do bodova bez ludih preokreta: Duljajev tim od Kruševca na čelu tabele
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana osvojili su tri boda u Kruševcu protiv Napretka, pobedom od 2:0, golovima Kalulua u 45. i autogolom Jovanovića u 76. minutu.

Crno-beli su ovim trijumfom došli do prvog mesta na tabeli Superlige, budući da je dosadašnji lider TSC odigrao nerešeno 1:1 u Lučanima protiv Mladosti.

Partizan je zasluženo došao do celog plena u Kruševcu. Od prvog do 90. minuta nisu dozvolili rivalu da se nametne kao što je to bio slučaj u nekim ranijim okršajima dva kluba, pri čemu su gotovo u svakom napadu bili realna pretnja odličnom Saviću na golu Napretka.

FK Partizan
Crno-beli u Kruševcu

 

Samo zahvaljujući njemu utakmica nije odlučena već u sredinom prvog poluvremena. Kalulu je ulazio tri puta u pirliku, ali je čuvar mreže domaćih iz svih duela izlazio podignuth ruku u znak pobede.

I nije samo Kalulua dobijao u tim dvobojima. Menigu je skinuo dva zicera, ukrotio je šut Stojkovića i taman kada je izgledalo da Napredak ima čudo među stativama, Belićevu akciju u drugom minutu sudijske nadoknade vremena je dovršio Kalulu zakucavši loptu iz Savićevih leđa.

U istom ritmu odigralo se i drugo poluvreme. Napredak nije imao igru, ali je preko Marinkovića i Bojovića došao do svoje jedine i najbolje prilike za izjednačenje.

Kada je Jovanović ukrotio taj volej najboljeg strelca u istoriji Superlige, kao da je od tog momenta i prestao aktivan otpor domaćih.

FK Partizan
Radost posle drugog gola

 

 

Partizan je dodao u igri brzinu više i posle nekoliko propuštenih šansi, desni bek Napretka Jovanović odradio je sav posao za crno-bele uguravši loptu u svoju mrežu ispred Saldanje.

Partizan se vraća na prvo mesto superligaške tabele. Pogrešno bi bilo pomisliti posle Kruševca da u toj igri Duljajevih momaka ima sve manje problema, jer i večeras su nedostaci bili tako očigledni, samo nije bilo nekog Nordšelanda da ih kazni.

 

Standings provided by Sofascore

 

Kraj

90. minut igraće se još četiri minuta.

84. minut - Crno-beli traže penal zbog igranja Ljubomirca rukom. U pravu su gosti za ruku, ali u pravu je i Minaković koji nije želeo da svira jedanasterac, jer je fudbaler Napretka sam sebe napucao nakon što je lopta loše odskočila ispred njega.

82. minut - Ulaze Đorđe Jovanović i Slobodan Stanojlović za Napredak. Izašli Bojović i Marinković. Stanojlović dete Partizana.

82. minut - Žuti za Marinkovića.

79. minut - Izašli su Kanute i Kalulu, ušli su Nikolić i Baždar.

76. minut - Goool, autogol Jovanovića posle pokušaja Zahida da pronađe Saldanju na drugoj stativi.

74. minut - Kaluluuuuuu, promašaj sa 11 metara. Sve je dobro uradio, krotio je loptu u letu i baš kada se pomislilo da je ovladao posedom, šutirao je preko gola.

72. minut - Zahid u šansi posle ubacivanja Antića sa levog krila. Morao je Norvežanin bolje iz ove situacije.

70. minut - Zahid umesto Natha.

68. minut - Sjajna odbrana Jovanovića!  Volej Bojovića sevnuo kao munja, golman crno-belih bio na mestu!

64. minut - Menig izlazi, Severin ulazi!

61. minut - Bakljada "grobara" iza gola Napretka, utakmica se ne prekida.

59. minut - Kalulu posle kontre bira da povratnom traži Belića na ivici kaznenog, mada su trojica njegovih saigrača čekali centaršut sa desnog krila.

57. minut - Gosti propuštaju priliku da osiguraju već sada mirniju završnicu utakmice. Ne idu odlučnije ka golu Napretka, a mogli bi, jer Kruševljani nisu više tako gusti u zidu pred Savićem. Ima prostora, ali fali odlučnost.

55. minut - Marković na drugoj stativi dočekao centaršut Natha iz kornera. Lepo je smirio loptu, ali šut nije bio precizan. Dobra prilika za Partizan.

49. minut - Stativa Saldanje! Udarac sa ivice kaznenog slabijom desnom nogom. Dobro je ciljao, ali okvir je bio saveznik domaćih.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme

45+2 - Kaluluuuu, 1:0! Bila je to razmena pasova po desnoj strani kao na školskim terenima. Trajalo je dodavanje između Natha, Belića i Stojkovića, čak i kada su ušli u kazneni prostor, ali je Belić onda dao malo ubrzanja svemu tome. Krenuo je odlučnije, sa peterca skorz desno potražio je Saldanju u sredini kaznenog, Brazilac je srećom promašio tu loptu koja je došla do spremnog Kalulua. Savić nije više mogao da spreči vođstvo koje je bilo zasluženo!

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade...

42. minut - Oprobao se i Ilić u petercu Napretka, loš šut završio u bloku ispred Savića.

40. minut - Šta je promašio Menig!?!? Saldanja i Natho su pripremili priliku, Menig je sam izašao ispred Savića koji prvi pokušaj brani, pa odbitak dolazi ponovo do Holanđanina koji ga iz voleja šalje daleko od gola. Bio je to udarac sa manje od deset metara ... Strašno!

36. minut - Jedan napad Napretka koji je došao do Partizanovog kaznenog prostora, pa pokušaj kontre, koji desni bek Jovanović zaustavlja rukom. Za Minakovića to nije za žuti.

31. minut - Kalulu je ponovo bio u napadu koji je mirisao na vođstvo, ali izabrao je pogrešno rešenje, napad se razvodnio njegovim dodavanjem i šansa je otišla u nepovrat. Partizan je bolji tim, dugo traje njegova dominacija, postoje i dobre prilike, ali realizacija zasad nedostaje.

24. minut - Savić zaustavlja i šut Stojkovića. Bio je to loš, ali udarac koji je sa oko 13 metara išao u levi donji ugao. Savić je uspeo paradom da je skrene u korner. Iz tog pokušaja Natha nije bilo ničeg vrednog pomena. Savić polako izrasta u junaka ove utakmice.

23. minut - Đeković žuti zbog starta nad Nathom.

21. minut - Menig u prilici!!! Jovanović brani, na "otpadak" je natrčao Kalulu, ali zasmetao mu je desni bek Jovanović.

19. minut - Sudija Minaković pokazuje da mu osećaj za igru nije jača strana. Prekinuo je obećavajući napad za Partizan, dosudivši faul koji se dogodio na oko 30 metara od gola Napretka. Nije pustio prednost posle pasa Meniga za Saldanju, posle toga se ništa važno nije desilo.

14. minut - Ponovo Kalulu sa desne strane, iskosa, šut po zemlji... Ponovo brani Savić... Korner! Konačno Napredak može da odahne.

11. minut - Kaluluuuu! Kakva prilika za crno-bele posle lepe akcije koja se stvarala oko šesnaesterca, na kraju je Natho proigrao Stojkovića na desnoj strani odakle je došao centaršut. Reagovao je fudbaler rođen u Lionu iz DR Konga, ali je golman Savić spasio Napredak. Kalulu još čeka na svoj prvenac!

8. minut - Bojović u prvoj šansi za Napredak posle centršuta sa desnog boka Ljubomirca.

4. minut - Sezona kiša i niskih temperatura nije još počela, a teren u Kruševcu je već veoma lošem stanju. Biće važno da igrači kontrolišu loptu, ali i da se sačuvaju od povreda.

1. minut - Počelo je, Partizan odmah stvorio gužvu u kaznenom domaćina. Otklonjena opasnost!

BLOG UŽIVO:

15.54 - Sastavi:

Napredak: Savić - Đeković, Marinković, Mršić - Stoiljković, S. Jovanović, Jović, Zličić - Ljubomirac, Bastajić, Bojović.

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Kalulu, Natho, Menig - Saldanja.

14.25 - Kruševljani se nalaze na 13. mestu sa sedam bodova.

14.24 - Meč sudi Nenad Minaković.

Fudbaleri Napretka i Partizana danas od 17.00 časova igraju meč 10. kola Superlige.

Crno-beli nisu bili na prvom mestu od sezone sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi kada su bili i jesenji šampioni sa pet bodova više od Crvene zvezde, a sada im se ta mogućnost otvara nakon što je lider na tabeli TSC odigrao 1:1 u Lučanima protiv Mladosti.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike