Duljaj najavio meč sa Napretkom, ali pričao i o Zvezdi! Partizanov šef komentarisao i promene u FSS!

30.09.2023

15:44

0

Autor: D. N.

Šef struke crno-belih se javno zahvalio i selektoru Stojkoviću

Duljaj najavio meč sa Napretkom, ali pričao i o Zvezdi! Partizanov šef komentarisao i promene u FSS!
Igor Duljaj - Copyright Printscreen / Youtube / FK Partizan Beograd

Fudbalere Partizana očekuje nova utakmica u Superligi. Crno-beli nisu u sredu odigrali 171. večiti derbi, pošto je odložen, a za sutra je zakazano gostovanje u Kruševcu. Utakmicu sa Napretkom najavio je šef stručnog štaba Igor Duljaj, a jedno od novinarskih pitanja se odnosilo i na pomenutu (neodigranu) utakmicu sa Crvenom zvezdom.

- Ne bih rekao da je olakšavajuće što nismo igrali derbi. Mi smo se pripremali i imali odgovarajuće treninge. Igrači su se spremali na jedan način, to je specifična situacija. Imali smo samo tri utakmice u septembru. I mi i Napredak smo ispali iz takmičarskog ritma. Oni su odigrali protiv Pazara 17. u mesecu, a i mi smo igrali u petak.

Napredak je težak rival za Partizan. Nekada smo imali 2008. i 2015. godine svetle trenutke kada smo uzimali titulu, a oni su isto nekada nas dobijali kada je to bilo ključno. Veoma je dobro za nas i za njih što je meč pomeren za dan ranije. Biće to lepa prilika da veliki broj navijača iz Beograda i Kruševca dođe na utakmicu da pogleda lepu predstavu. Verujem da će teren biti dobar, iako je bezbroj puta bio težak. Mislim da će dovesti teren u red.

Mi imamo naš cilj, a to je da nastavimo pobednički niz. Važno je da uz dobru podršku naših navijača dođemo do tri boda, što neće biti lako - kazao je Duljaj kome je postavljeno i pitanje da li je njegov tim iznenađenje sezone. 

- Tek je početak, tako da jedna utakmica može da vas podigne. Isto kako može da vas podigne, može da vas spusti. Teško je popeti se gore, ali još teže je ostati. Imali smo na pripremama dosta teških gostovanja, golove postizali na mišiće, ali na skoro svakoj utakmici smo imali dobar posed lopte. Imali smo dosta udaraca ka golu na svakoj utakmici, što me raduje. Primili smo 10 golova, što nije dobro. Ali svaki tim koji dominira, uvek ima probleme u odbrani. Svaki tim koji igra protiv Partizana zna koje su naše slabe tačke i igra na kontru. Očekujem lep ambijent gde publika može da uživa u predstavi oba tima - dodao je Duljaj, ali meč sa Kruševljanima nije bio jedina tema.

Pričalo se i o Mihajlu Iliću koji je na spisku Dragana Stojkovića Piksija

- To je velika čast, kako za igrača, tako i za Partizan. Ilić je veoma mlad igrač, pred njim je svetla budućnost, naravno, to sve zavisi od njega, kako se bude razvijao. Zahvalnost Piksiju što mu je ukazao čast što može da bude na proširenom spisku. Treba poželeti našem timu mnogo uspeha. Ja verujem da će se u bliskoj budućnosti na tom spisku naći i Belić. On je svojim ponašanjem pokazao da reprezentacija Srbije u jednom momentu biti na njemu.

Kao i o promenama u Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije.

- Mene interesuje samo sportska priča. Pre nekoliko dana sam prisustvovao treningu mlađih kategorija. To što roditelji pričaju sudijama je strašno, a to je postalo normalno. Sudije imaju pritisak. Nekada se mi treneri ponašamo kako ne treba, upućujemo reči koje nisu dostojne trenera. Svi smo mi ljudi, svi mi grešimo. I prvi put kada sam pričao o tome, svi imamo pritisak, a najvažnije je da se sve radi u interesu fudbala, to je na prvom mestu - kazao je Partizanov strateg, koji je ipak protiv angažovanja sudija iz inostranstva.

- Imamo sudije koje sude evropske utakmice i oni imaju kredibilitet za velike utakmice. Oni su pod pritiskom javnosti, svaka njihova greška se gleda. Sada imamo tehnologiju, VAR, dosta mogućnosti da sve bude regularnije i da se olakša sudijama na samom terenu - zaključio je Duljaj.

Meč u Kruševcu je planiran za nedelju (17.00) uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike