Matić se sprema za debi u novom velikom derbiju: Nikada nisam igrao u ovako mladom timu, zanimljivo je!

29.09.2023

17:47

0

Autor: A. Š.

Iskusni srpski vezista u letu za nama se preselio u Francusku, gde će za vikend sa Renom igrati protiv Nanta

Matić se sprema za debi u novom velikom derbiju:  Nikada nisam igrao u ovako mladom timu, zanimljivo je!
Nemanja Matić - Copyright Profimedia

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić u letu za nama odlučio je da napusti Romu i potraži novi izazov u karijeri. Posle Premijer lige i Serije A, ove sezone iskusni vezista oprobaće se u još jednoj ligi petica, pošto je zadužio opremu francuskog Rena.

Prošlo je dovoljno vremena od kako je nekadašnji fudbaler Čelsija i Mančester junajteda stigao u novu sredinu za svođenje prvih utisaka, a povod tamnošnjim medijima za razgovor bio je predstojeći veliki regionalni derbi između Rena i Nanta (nedelja, 20.45).

Kao neko ko je kroz karijeru bio učesnik mnogih utakmica velikih rivala, Matić je bio idealan sagovornik uoči derbija Brtanje.

- Pričaju mi ljudi na ulici o tome koliko je ova utakmica posebna. Velika je za igrače, navijače, a na derbiju je atmosfera uvek drugačija. Igrao sam sa Mančester junajtedom protiv Liverpula i Sitija, sa Čelsijem protiv Totenhema i Benfikom protiv Sportinga… Najjači su bili dueli sa Liverpulom – rekao je Matić za „Lekip“.

Jedan od najuticajnijih sportskih medija u Evropi želeo je od Matića da čuje i kako teče privikavanje na novu sredinu.

- Kako vreme prolazi osećam se prijatnije, bolje poznajem saigrače i to na koji način da igram sa njima. U početku je uvek teško, kada treba da shvatiš na koji način se igra, ali malo po malo ću doći do svog maksimuma. Dosad je bilo uredu, ali mogu mnogo bolje.

Deluje da bolje može i Ren, koji je posle premijerne pobede protiv Meca nanizao pet nerešenih rezultata.

- Tim ima kvalitet da uradi više. Hteli smo da pobedimo u tih pet utakmica, ali s druge strane važno je da ne izgubimo. Verujem u naš tim, napredovaćemo u pojedinim detaljima… Imamo veoma mlad tim, nikada u karijeri nisam igrao u tako mladoj ekipi, ali uvek je zanimljivo videti kako napreduju. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji – istakao je Nemanja Matić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike