Nema više Mitrovića, ali Fulam ima Srbina za golove: Ovaj mali pogađa, asistira i nosi slavno prezime! (VIDEO)

22.09.2023

10:03

0

Autor: D. P.

Nema više Mitrovića, ali Fulam ima Srbina za golove: Ovaj mali pogađa, asistira i nosi slavno prezime! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Fulam voli da ima Srbina u napadu!

Posle Aleksandra Mitrovića, koji već trese mreže u Saudijskoj Arabiji za tim Al Hilal, u U21 Fulama stasava nova srpska "devetka" - Kristijan Šekularac.

Momak slavnog prezimena došao je prošlog leta u Fulam iz Juventusa i ova sezona mogla bi da bude njegova u ligi najboljih mladih ekipa Premijer lige.

On je u prošloj utakmici engleskog kupa protiv Lejtona postigao lep gol, a onda je i asistirao saigraču za pogodak, pokazavši svima u te dve situacije da raspolaže ogromnim potencijalom. Igra levom nogom na poziciji krila ili centralnog napadača i može se primetiti da je brz i snažan. 

Još ima priliku da postane igrač Srbije ako u FSS pokažu interesovanje za njegove usluge.

 

Kristijan Šekularac rođen je 7. decembra 2003. godine u Londonu, ali se sa porodicom kao mali preselio u Švajcarsku. 

Geni su učnili svoje, pa je tako unuk je rođenog brata Dragoslava Šekularca, Mirka, prošao sve reprezentativne selekcije Švajcarske do U19 odigravši ukupno 17 utakmica u svim kategorijama.

Mirko Šekularac je bio odbrambeni fudbaler početkom 60-ih u Crvenoj zvezdi i ondašnjem Voždovačkom. Ipak, kao mlad je odlučio da se bavi naukom, pa je posle završenog fakulteta elektrotehnike otišao u Švajcarsku da živi i radi.

Njegov rođeni fudbaler Dragoslav je već tada bio najveća fudbalska zvezda Jugoslavije! Svet ga pamti kao najvećeg driblera na ovim prostorima svih vremena, bio je druga "Zvezdina zvezda" posle legendarnog Rajka Mitića i član reprezentacije koja je u Čileu na Mundijalu 1962. godine bila četvrta.

Posle igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Umro je 5. januara 2019. u 81. godini života.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike