Luka Jović tri godine kasnije stigao u Milan: Ostvarenje sna, odbio sam sve ponude zbog Rosonera!

21.09.2023

17:25

0

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativac poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka stigao je na „San Siro“ i nije krio oduševljenje zbog toga

Luka Jović tri godine kasnije stigao u Milan: Ostvarenje sna, odbio sam sve ponude zbog Rosonera!
Luka Jović - Copyright Profimedia

Zaobilaznim putem, tri godine kasnije, Luka Jović je ipak stigao na „San Siro“. Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka srpski reprezentativac je Fiorentininu opremu zamenio za Milanovu, a na zvaničnom predstavljanju nije ni pokušao da sakrije oduševljenje zbog takvog epiloga pregovora.

- Paolo Maldini me je kontaktirao pre tri godine kada sam bio u Realu, ali nije došlo do dogovora. Sada sam ovde. Bio sam spreman da ostanem u Fiorentini, ali je ponuda da pređem u Milan stigla poslednjeg dana prelaznog roka. Veoma sam srećan što igram za „rosonere“ – rekao je Luka Jović, koji će dres milanskog velikana nositi kao pozajmljen fudbaler „viole“ do kraja sezone.

- Učiniću sve da ostvarim ciljeve sa Milanom. Bilo je kontakata početkom leta, moja želja je bila da dođem ovde. Čekao sam „rosonere“, sve ostale ponude sam odbio.

Ponikao je Jović u Crvenoj zvezdi, nosio dres madridskog Reala… Pritsak je nešto sa čim je i te kako naučio da živi.

- Moj otac i prijatelji su bili navijači Milana i ostvarenje sna je igrati za ovaj klub i nadam se da ću svojim igrama doprineti njegovim uspesima. U fudbalu postoji pritisak, stvari se brzo menjaju iz utakmice u utakmicu. U Milanu uvek morate da se borite sa pritiskom. Mislim da ja neću imati problema sa tim.

Srpski reprezentativac stigao je na „San Siro“, između ostalog, i kao podrška neprikosnovenom prvom centarforu Olivijeu Žiruu.

- Žiru je sjajan igrač, on je najbolji strelac Francuske i igrao je sa velikim uspehom za brojne klubove. Siguran sam da svaki dan mogu nešto da naučim od njega. Nadam se da ću na najbolji način moći da ga zamenim kada god je potrebno - dodao je Jović i izrazio sreću zbog saradnje sa Stefanom Piolijem.

- Rekao mi je da veruje u mene i da je siguran da ćemo imati odličnu saradnju. Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa njim. Nisam fizički 100 odsto spreman, pa ću morati naporno da radim da bih dostigao željenu formu. Ovo je veliki korak napred za mene. U Realu stvari nisu išle najbolje, ali sada sam deo jednog od najboljih klubova na svetu. Nadam se da ću imati sreće i da ću da se vratim na svoj stari nivo – kazao je Luka Jović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike