Nemački dnevnik raspalio po Luki Joviću bez milosti: Opio se pred debi u Lisabonu, vratio se starim navikama u Firenci!

21.09.2023

10:42

0

Autor: D. P.

Teške optužbe na račun srpskog fudbalera

Nemački dnevnik raspalio po Luki Joviću bez milosti: Opio se pred debi u Lisabonu, vratio se starim navikama u Firenci!
Luka Jović - Copyright Profimedia

Nemački dnevnik "Frankfurter rundšau" posvetio je jedan tekst srpskom reprezentativcu Luki Joviću u kome ga nisu nimalo štedeli.

Ispod naslova "Bivši napadač Ajntrahta dobio snažan šamar u derbiju", ovaj dnevnik donosi informaciju da je Jović poslednjeg dana prelaznog roka stigao u Milan i podseća da je svojim odličnim partijama za Ajntraht zaslužio transfer u Real Madrid 2019. godine za 63.000.000 evra.

- Od tada, međutim, nije ispunio očekivanja. Bivši napadač Ajntrahta Jović dobio je snažan šamar u derbiju. Nakon što je propao njegov boravak u Real Madrid, Jović je odlučio da pređe u Fiorentinu kako bi svojoj karijeri dao novi zamah. Prvobitno je želeo da iskoristi Firencu kao odskočnu dasku za povratak u vrhunski evropski klub i to nije krio od početka. Ali čak ni u Firenci nije uspeo da ih ubedi svojim nastupima - piše "FR" i nastavlja:

Profimedia
Luka Jović

 

- U 50 takmičarskih utakmica postigao je 13 golova i pripremio još pet - skroman iznos s obzirom na njegovu godišnju platu od oko tri miliona evra. Kako bi uštedeli Jovićeve plate, klub je odlučio da ga na leto pusti u Milan u transfer bez obeštećenja. Srbin je potpisao ugovor do 30. juna 2024. sa mogućnošću produženja na još dve godine. Prošlog vikenda, 25-godišnjak je odigrao svoj debi za "rosonere" u gorkom porazu od Intera 5:1 i doživeo snažan derbi šamar. Ušao je kao zamena u 77. minutu pri rezultatu 3:1.

Opisi Jovićevog boravka u Lisabonu su tek problematični...

Profimedia
Luka Jović

 

- Prema pisanju medija, Jović je više puta primećen kako se neprofesionalno ponaša tokom boravka u Benfiki. Na primer, napio se noć pre debija u Lisabonu. Tokom tog perioda sa Portugalcima, napadač je odigrao samo četiri utakmice i često nije bio ni u timu. Prelaskom u Ajntraht činilo se da je počeo iznova. Njegove loše navike u ishrani i piću su se promenile, dobro se ponašao i Madriđani su ga tako primetili. Ali prošle sezone izgleda da se vratio starim navikama. Srbin se često vukao po terenu i delovao kao strano telo u igri Fiorentine. Klub je na kraju odlučio da ga pusti. Ostaje da se vidi da li će 25-godišnjak pronaći svoju najbolju formu u Milanu. Ipak, može se pretpostaviti da više neće dobijati previše šansi na najvišem nivou - zaključio je "FR".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike