Je..te, ne znam šta da vam kažem! Nisam više trener Zvezde! Dan kada su potekle suze „velikog žutog“ (VIDEO)

21.08.2021

18:54 >> 07:05

0

Autor: Adam Štulić

Današnji dan, pre devet godina, jedan je od najemotivnijih u novijoj istoriji Marakane

Je..te, ne znam šta da vam kažem! Nisam više trener Zvezde! Dan kada su potekle suze „velikog žutog“ (VIDEO)
Copyright Robert Prosinečki foto: MN Press

Tačno devet godina je prošlo od jednog od najemotivnijih dana u novijoj istoriji Crvene zvede. Tog 20. avgusta 2012. godine „zaplakali su i zidovi Marakane“, kada je Robert Prosinečki, iskreno i neposredno, ispalio:

– Je…te, ne znam šta da vam kažem! Nisam više trener Zvezde, a vi sad pitajte!

Dvadeset meseci pre toga „veliki žuti“ je stigao na najveći srpski stadion i doneo ogromnu pozitivnu energiju u trenutku kada je najveći rival Partizan krenuo u višegodišnju dominaciju srpskim fudbalom.

Robert Prosinečki foto: MN Press

Već na prijateljskoj utakmici s banjalučkim Borcem, prvoj Robijevoj na Zvezdinoj klupi, „Marakana“ je bila skoro puna i ovacijama dočekala svog mezimca s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.

Ipak, „obnovljena ljubav“ trajala je prekratko da bi se najveći rival skinuo s trona, dok je za vreme mandata Roberta Prosinečkog u trofejnu salu u Ljutice Bogdana stigao jedan Kup.

Robert Prosinečki foto: MN Press

–  Strahovito mi je žao što ostavljam Zvezdu pred evropsku utakmicu protiv Bordoa, ali možda ovo bude dodatni stimulans za igrače. Moja odluka nije proistekla iz jučerašnjeg remija protiv Rada. Lomio sam se već dva meseca. Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu.

Nezvanično se tada spekulisalo da je nesporedno pre konferencije na kojoj je rekao da napušta Zvezdu, Robi imao ne baš prijatne razgovore s pojedinim članovima tadašnjeg rukovodstva kluba, a da je kap koja je prelila času kod Prosinečkog bila, navodna, SMS poruka predsednika Vladana Lukića u kojoj je bilo napisano: „Izdao si me“.

Robert Prosinečki foto: MN Press

Ipak, jedan od najvećih mezimaca „delija“ je i tada sačuvao dostojanstvo i zaštitio klub.

Pročitajte još

– Nikada neću govoriti protiv Zvezde i verujem da niko iz kluba neće govoriti protiv mene. Smatram da smo imali odlične odnose… U Zvezdu sam došao jer je volim, radio sam pošteno i dao sve od sebe. Ne znam, možda to nije dovoljno… Mnogo mi je teško… Ja ću biti uz klub gde god da sam… – kazao je, između ostalog, hrvatski strateg, stavio ranac na leđa i sa neskrivenim suzama u očima izašao sa stadiona „Rajko Mitić“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike