Hrvati na udaru UEFA zbog rasizma i diskriminacije! Istaknuta zastava za ustaškim obeležjem!

13.09.2023

16:19

0

Komšije su već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na finalnom turniru Lige nacija

Hrvati na udaru UEFA zbog rasizma i diskriminacije! Istaknuta zastava za ustaškim obeležjem!
Navijači Hrvatske - Copyright Profimedia

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) zbog rasizma i diskriminacije na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv selekcije Letonije, koja je odigrana 8. septembra u Rijeci.

- Posmatrač organizacije FARE podneo je izveštaj delegatu utakmice u kojem je naveo da je u sektoru sa hrvatskim navijačima primećen pojedinac, koji je nekoliko puta istakao zastavu sa ustaškim obeležjima. UEFA je zbog tog incidenta pokrenula disciplinski postupak protiv HNS - saopštio je danas HNS.

HNS podseća da je ovaj Savez pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na finalnom turniru Lige nacija. U saopštenju se dodaje da bi nova disciplinska mera potencijalno mogla da aktivira kaznu od jednog meča bez prisustva navijača.

Hrvatska će naredni meč u kvalifikacijama za EP 2024. odigrati 12. oktobra u Osijeku protiv Turske.

- Služba obezbeđenja primetila je krajem prvog poluvremena meča sa Letonijom dve osobe koje drže nedozvoljenu zastavu, izdvojila ih i predala policijskim službenicima, kao i navedenu zastavu - navodi se u saopštenju HNS.

Hrvatska je 8. septembra u Rijeci pobedila Letoniju 5:0. Hrvatska se nalazi na prvom mestu na tabeli Grupe D kvalifikacija za EP 2024. sa 10 bodova.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike