Mladi Turčin bi uskoro mogao da zaigra za Srbiju?! Lokalni mediji pišu da je stvar gotova

09.09.2023

15:54

0

Autor: P.K.

Navodno će 18-godišnjak uskoro postati "orao"

Mladi Turčin bi uskoro mogao da zaigra za Srbiju?! Lokalni mediji pišu da je stvar gotova
Komeč u dresu Bešiktaša - Copyright Profimedia

Talentovani fudbaler Bešiktaša, Ajtug Batur Komeč mogao bi uskoro da postane član mlade fudbalske reprezentacije Srbije, prema informacijama iz Turske. Komeč je rođen 2004. godine u Istanbulu i ima i srpski pasoš.

Istaknuti turski novinar Jagiz Sabunčuoglu izvestio je da je Komeč zvanično pozvan od strane Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i da će se reprezentaciji priključiti već u oktobru, u mesecu u kome puni 19 godina.

Ova vest je brzo postala popularna u turskim medijima, koji nisu krili razočaranje zbog njegove odluke.

Fudbalski savez Srbije za sada nije dao komentar na ovu vest. Mlada reprezentacija Srbije, koju vodi Dušan Đorđević, upravo se okupila za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Komeč nije bio na spisku, verovatno zbog papirologije, ali je velika šansa da će uskoro biti pozvan.

FSS planira da menja svoj pristup i daje priliku talentima koje je ranije izgubio. Selektor Stojković rekao je da je spreman da da šansu zaslužnima. Prethodno su šansu dobili Mile Svilar, Lazar Samardžić i Stefan Mitrović, dok je postojala i inicijativa za dovođenje Vladana Kovačevića, mada to izgleda sve manje verovatno.

Što se tiče Komeča, igrao je za U19 reprezentaciju Turske i trenutno je ključni igrač mladog tima Bešiktaša. Očekuje se da će uskoro debitovati za prvi tim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike