Trema, dobar rival, Olimpijakos imao i navijače u Srbiji! Ovo su razlozi eliminacije Čukaričkog!

31.08.2023

22:46

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli iz Pireja su u dvomeču slavili sa 6:1

Trema, dobar rival, Olimpijakos imao i navijače u Srbiji! Ovo su razlozi eliminacije Čukaričkog!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbaleri Čukaričkog nisu imali nikakve šanse protiv Olimpijakosa u dvomeču plej-ofa Lige Evrope. U prvoj utakmici u Pireju je bilo 3:1, a u revanšu u Leskovcu 3:0. Tako će belo-crni takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Lige konferencije.

Posle meča na jugu Srbije, pred novinare je izašao i pomoćni trener Čukaričkog Milan Lešnjak.

- Pobedila je ekipa koja je bolja od nas. Jedino što mogu da zamerim jeste da su pojedinci podbacili, odigrali su ispod svog kvaliteta i naših očekivanja. Olimpijakos zasluženo ide dalje i želim im puno sreće, i u Evropi i u prvenstvu - rekao je pomoćnik Igora Matića.

MN Press
 

- Bilo je treme, pokušali smo da iznenadimo. Neki dogovor je bio da iznenadimo, nismo uspeli da iznesemo to. Nisu nam dali prostora i vremena da odradimo neke stvari, a igrači nisu pokazali svoj potencijal i zbog treme i zbog rivala. Iskustvo je jako bitno, igrate proitiv rivala koji ima mnogo jače mečeva u prvenstvu i Evropi. Neki mlađi igrači jesu podbacili, drugi su odigrali korektno - dodao je Lešnjak i nastavio da su pouke izvučene.

- U samom žrebu nismo imali sreće, dobili smo klub koji je atraktivan i koji ima navijače u Srbiji, tradiciju i kvalitet. Stekli smo iskustvo iz kog bi trebalo da izvučemo pouke, ovo su takmičenja gde je iskustvo samih igrača je jako bitno. Ovde je i razlika u kvalitetu velika.

Za kraj je komentarisao i poraze srpskih klubova ovog leta u Evropi.

- Očigledno da kvalitet u ovom trenutku nije na tom nivou, da toliki broj klubova igra u Evropi. Jako je lepo što pet klubova ima mogućnost da igra, ali sam kvalitet nije na tom nivou - zaključio je Lešnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike