Presrećan sam, ali čeka nas Santa Klara: Mladi Terzić hoće u Evropu s Partizanom (VIDEO)

23.08.2021

10:03

0

Crno-belo dete asistira i daje golove

Presrećan sam, ali čeka nas Santa Klara: Mladi Terzić hoće u Evropu s Partizanom (VIDEO)
Copyright Nikola Terzić/MN press /ds

Fudbaleri Partizana protrčali su kroz Lazarevac i ubedljivo savladali Kolubaru sa 4:0 (2:0), a jedan od junaka pobede bio je mladi Nikola Terzić.

Pored dvostrukog strelca Rikarda i Aleksandra Lutovca, koji se nakon vodećeg gola povredio, sjanom igorm izdvojio se strelac drugog gola.

Pravo malo remek-delo servirao je mladi fudbaler. Sjani driblinzi, pa onda jak i precizan udarac oduševili su sve navijače Partizana, ali i ljude iz kluba.

Iako ima razloga da kao i svako maldo stvorenje malo i “poleti” posle sjajne igre, Terzić pokušava da ostane fokusiran na obaveze i rad.

– Zaista ne znam kako da opišem ovu radost i sve što mi se dešava u poslednje vreme. Asistencija u 90. minutu protiv Sočija, sada prvenac protiv Kolubare… Stvarno sam presrećan – kaže Terzić.

Karijera koja zapravo tek počinje već je Nikoli donela mnogo toga. Kako lepog i lakog, tako i teškog.

– Kad sam došao u Partizan bilo mi je mnogo teže nego sada. Debitovao sam u drugom delu prvenstva, nakon čega su došle moje prve pripreme sa ekipom, na koje sam došao spreman. Shvatio sam filozofiju rada. Sada poznajem ekipu, zahteve šefa Stanojevića, u glavi mi je bilo samo da dobro treniram, igram, dokazujem se i nametnem ekipi i stručnom štabu. Baš sam mnogo naučio, dosta su mi pomogli saigrači. Mi, mlađi igrači, posle svakog treninga ostajemo i pričamo o utakmici, šta je bilo dobro, šta ne, šta treba bolje.

Zanimljivo je da se Terzić, nakon asistencije koja je Partizanu donela produžetke u dueu sa Sočijem, prijavio i da šutira sa bele tačke u penal seriji.I to kao peti izvođač. Za tako nešto zaista treba i hrabrosti.

– Nisam imao problem u tom trenutku da šutiram peti penal. Odlično sam se osećao, samim tim sam se javio sam. Nije bilo nikakve treme! Verovao sam i u sebe i u ekipu! Bitno je da smo mi prošli Soči i da nastavljamo trku u Evropi.

Pročitajte još:

A kada je reč o Evropi pred crno-belima je najveća i najanija utakmica. Revanš meč sa Santa Klarom uz negativan rezultat (1:2) iz prvog susreta. Pokazali su Portugalci da su organizovani, da umeju da igraju, te je jasno da Partizanu neće biti lako da se domogne Lige konferencija. Neće biti lako, ali nije neostvarivo.

– Okrećemo četvrtku i utakmici sa Santa Klarom. To je utakmica koja nam neverovatno znači, igramo na našem stadionu i pred našim navijačima. Očekuje nas drugačija utakmica nego u Portugalu. Naravno, idemo na pobedu, kao i na svakoj utakmici, i nadamo se prolazu – zaključio je Terzić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike