Nek se trese Santa Klara: Partizan četvorkom najavio revanš sa Portugalcima

22.08.2021

17:48 >> 20:57

0

Sjana uvertira u meč sezone za crno-bele

Nek se trese Santa Klara: Partizan četvorkom najavio revanš sa Portugalcima
Copyright Nikola Terzić/MN press /ds

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Kolubaru u Lazarevcu 4:0 (2:0) i tako poslali odličnu pozivnicu navijačima da u četvrtak napune stadion u Humskoj.

Tada će na noge crno-belima portugalska Santa Klara u revanš meču plej-ofa za Ligu konferencija. Neće rivalu biti lako kada vidi rezultat Partoizana iz duela sa Kolubarom, a posebno način na koji su crno-beli stigli do trijumfa.

Mrežu domaćina načeo je Aleksandar Lutovac golom u 11. minutu, ali je već u 22, napustio igru zbog povrede. Ostaje da se sačeka kako bi se videla težina iste.

O drugom golu pričaće se još neko vreme. Najpre radi se o prvencu Nikole Terzića, ali i o pravoj majstoriji mladog fudbalera. Sjajnu dijagonalu Vujačića Živković je spustio do Terzića, a ovaj napravio slalom i odličnim udarcem duplirao prednost Partizana.

Školska akcija prethodila je i trećem golu. Marković maestralno pronalazi Sumu, ovaj nesebično zavrće ka Rikardu i najbolji strelac Partizana lako smešta loptu u gol. Nova dubinska lopta ovog puta Jojića ka Rikardu, koju ovaj lako pretvara u svoj drugi, a Partizanov četvrti gol. Crno-beli su se vratili na čelo tabele sa pet pobeda iz pet utakmica i gol razliku 18:1.

Utakmicu ste mogli da pratite u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam

TOK MEČA:

90 +4 minut – KRAJ UTAKMICE. Kolubara – Partizan 0:4 (0:2). Rutinska pobeda crno-belih uz dva gola Rikarda i po jedan Lutovca i Terzića.

84. minut – Lepa akcija Natha, ali lopta ne stiže do Jovića koji je čekao na penaltiku. Čeka se kraj duela u Lazarevcu.

77. minut – Živnulo je kada je Natho pokušao sa distance, izblokiran je. Posle kornera se u doskoku povredio Vujačić, ali deluje da je sve u redu sa odličnim defanzivcem.

75. minut – Nova promena kod domaćih Dobrijević umesto Đuramovića. Utakmica u potpuno mirnoj fazi. Gotvo ništa se ne dešava. Kolubara pokušava,a li ne može da napravi iole ozbiljniju šansu.

66. minut – Umesto Aleksandra Šćekića u igri je Lazar Pavlović. Na terenu ništa zanimljivo, sve je odavno rešeno u Lazarevcu. Domaćin pravi dvostruku izmenu, Pecelj i Milisavljević su na terenu.

60. minut . Trostruka izmena u Partizanu. Ušli su Holender, Natho i Jović, a na zaslužen odmor otišli Rikardo, Terzić i Suma.

56. minut – GOL! Opet Rikardo. VAR proverava i ovaj, kao i prethodni gol. I sada je sve čisto, 4:0 je za crno-bele. Izmene u Kolubari, izašli Đenić i Mladenović ušli Andrić i Filipović.

51. minut – GOL! Još jedna lopta “s očima” Lazara Markovića ka Sumi, ovaj nesebično zavrće samom Rikardu i napadač crno-belih postiže svoj peti gol u Superligi. Partizan vodi 3:0.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme. Osim prinudne izmene kada je strelac prvog gola za Partizan Lutovac teren napustio zbog povrede, timovi su isti kao na početku susreta.

45. minut – Kraj prvog poluvemena. Sigurna partija Partizana, zabrinjava povreda strelca prvog gola Aleksandra Lutovca. Mladi Terzić pokazao zašto je na terenu.

42. minut – GOL! Akcija iz udžbenika za 2:0! Vujačić preko celog terena pronalazi Živkovića, ovaj odlaže mladom Nikoli Terziću. Sjajan dribling, sjajan udarac i prednost je duplirana!

40. minut – Obradović pravi faul pa dobija udarac u nos. Delovalo je nenamerno. Mladenović pokušao nemoguće i prebacio gol rivala.

35. minut – Odlična dubinska lopta Markovića ka Jojiću ali je centaršut izblokiran. Novi udarac iz ugla i novo ništa od toga.

32. minut – Dobar korner Jojića, lopta ipak previsoka za Rikarda. Šalje je glavom preko gola.

29. minut – Opet faul nad kapitenom domaćih Đenićem. Sada je predaleko za šut, Mladenović centrira, ali nema velike opasnosti – Đuranović pravo u golmana Partizana.

27. minut – Faul nad Đenićem na 18 metara od gola Partizana. Mladenović je namestio loptu, nanišanio i pogodio živi zid crno-belih. Kolubara nešto opasnija u poslednjih pet, šest minuta.

23. minut – Strelac jedinog gola mora van igre. Lutovac se po svemu sudeći sam povredio i ne može da nastavi igru. Na teren će Lazar Marković. Probao je Nikolić sa 25 metara da iznenadi Stevanovića, ali bez uspeha.

22. minut – Đokić neoprezno startuje na Obradovića i dobija žuti karton. Novi slobodan udarac, ali nije mesto za direktan šut. Jojićev cetaršut nije prošao, ostaje 1:0 za Partizan. Lutovac se žali na povredu, igra je prekinuta.

20. minut – Potpuno zatišje. Partizan koristi rano vođstvo da umiri igru i čeka šansu za novi gol.

10. i 11. minut – GOL! Odličan pas Sume, prolazi Lutovac, domaći prave faul. Slobodan udarac za Partizan iskosa s leve strane na nekih 17 metara od gola. Jojić dobro šutira, golman Stanivuković pušta loptu da mu isklizne iz ruku. Lutovac smireno glavom spušta loptu u gol sa pola metra.

8. minut – Šut Đokića, Živković skreće loptu u korner. Uspešno se brane crno-beli, bez uzbuđenja zasad.

5. minut – Tribine stadiona u Lazarevcu su pune. Prvi korner za Partizan. Lopta na prvu stativu, odmah i drugi korner. Sve prolazi bez ozbiljnije opasnosti.

KOLUBARA – PARTIZAN 0:4 (0:2)

Strelci: Lutovac 11, Terzić 42, Riakrdo 51, 56.

Sudija: Lazar Lukić

Stadion: FK Kolubara, Lazarevac

KOLUBARA (5-4-1): Stanivuković – Janković, Radovanović, Đenić, Kočović, Đokić – Marjanović, Mladenović, Nikolić, Đuranović – Bakić.

PARTIZAN (4-2-1-3): Stevanović – Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović – Šćekić, Jojić – Suma – Lutovac, Terzić, Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike