Partizan žestoko kažnjen! UEFA bez milosti, i novčana sankcija i zatvaranje tribina!

22.08.2023

21:29

1

Autor: 24sedam

Novi udarac za klub iz Humske koji je već bio uslovno kažnjen

Partizan žestoko kažnjen! UEFA bez milosti, i novčana sankcija i zatvaranje tribina!
Copyright MN Press

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će crno-beli biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Kako se navodi u saopštenju, crno-beli su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču protiv Sabaha koji je odigran prošlog četvrtka. Partizan je tada posle boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u plej-of najslabijeg UEFA takmičenja.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog "rasističkih povika" navijača zbog čega će crno-beli morati da zatvore deo tribina za 2.000 mesta.

UEFA je kaznila Partizan i sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Partizan je kažnjen sa 30.000 evra zbog upada pristalica crno-belih po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će crno-beli morati da obaveste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordšelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u LK između Nordšelanda i Partizana biće odigran u četvrtak, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike