Brazilac definitivno ostao bez transfera karijere! Više ga ne žele, jer je pod istragom

22.08.2023

18:35

0

Autor: 24sedam

Pravila u Engleskoj su veoma stroga, pa može da očekuje i suspenziju

Brazilac  definitivno ostao bez transfera karijere! Više ga ne žele, jer je pod istragom
Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Lukas Paketa više nije želja Mančester sitija, pa će Brazilac (za sada) ostati u Vest Hemu.

Britanski mediji prenose kako je uprava prvaka Engleske i Evrope odustala od angažovanja Pakete jer je pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u klađenju. Smim tim je prekršio veoma stroga pravila u Engleskoj.

Mančester siti i Vest Hem su se dogovorili da obeštećenje za brazilskog fudbalera bude 80 miliona funti, a Paketa je trebalo do kraja nedelje da bude predstavljen kao novo pojačanje građana.

Međutim, čelnici Mančester sitija su odustali od transfera, pošto su saznali da je Paketa pod istragom FA zbog navodnih kršenja pravila u vezi klađenja. On se navodno kladio na žute kartone.

Paketa (25) je 2022. stigao u Vest Hem iz Lion, a ima ugovor sa londonskim klubom do juna 2027. godine. Britanski mediji navode da bi FA uskoro trebalo da sasluša Paketu, koji je demantovao da je prekršio pravila.

Skaj sports navodi da je istraga protiv Pakete počela u martu ove godine posle meča sa Aston Vilom, pošto je Brazilac dobio žuti karton u 70. minutu.

Sve informacije su potom prijavljene Međunarodnom udruženju za integritet klađenja (IBIA), koje je o svemu obavestilo FA i Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike