Zasijala nova fudbalska lepotica u Leskovcu! Srbija dobila stadion za ponos! (VIDEO)

21.08.2023

22:20

0

Autor: A. Š.

Večeras je otvoreno fudbalsko zdanje u Dubočici, utakmicom domaćeg tima i Novog Sada

Zasijala nova fudbalska lepotica u Leskovcu! Srbija dobila stadion za ponos! (VIDEO)
Stadion u Leskovcu - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Srbija je od večeras i zvanično bogatija za fudbalski stadion u Leskovcu. Svečanim otvaranjem, koje je uveličano utakmicom Prve lige Srbije između domaće Dubočice i Novog Sada (2:1) pušteno je u rad fudbalsko zdanje koje će uskoro imati i svoju evropsku premijeru.

Podsetimo, za 10 dana u Leskovcu će Čukarički ugostiti Olimpijakos u revanš meču plej-ofa Lige Evrope.

- Sistem klasifikacije stadiona, tačnije kriterijumi za ispunjenje su strogo definisani pravilima Fudbalskog saveza Srbije. Ono što je bitno i u interesu svih je da ovaj stadion dobije kategoriju 4, to je najveća kategorija u UEFI, samo je elitna kategorija iznad, u nju spadaju stadioni za finala UEFA takmičenja – objasnio je prilikom gostovanja na TV Arena sport  UEFA inspektor stadiona Nebojša Ivković, koji je dodao:

- Postoje tri kriterijuma za kategoriju 4. Kapacitet stadiona mora da bude iznad osam hiljada, da ima reflektore i da ima grejanje terena, kao i elektronsku kontrolu ulaska na stadion. Ima tu i stvari poput uređenosti svlačionica, sobe za prvu pomoć gledaocima, prostorije za delegate... sve  to ovaj stadion ima, a imaće i oni u Loznici i Zaječaru - istakao je Ivković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike