Murinjo udario i na Matića i na sudije, a sezona tek počinje! Portugalac bio "u elementu"

19.08.2023

16:47

0

Autor: D. N.

Srbin je prešao u Ren, a "Posebni" je srpskom vezisti "bacio rukavicu u lice"

Murinjo udario i na Matića i na sudije, a sezona tek počinje! Portugalac bio "u elementu"
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Fudbaleri Rome odigraće prvu ovosezonsku utakmicu u Seriji A. Na "Olimpiku" će gostovati Salernitana, a duel u Rimu je najavio trener domaćina, Žoze Murinjo. Portugalac je bio u "elementu" pošto je "potkačio" i sudije, ali i Nemanju Matića koji je ovih dana predstavljen u Renu.

Navodno, Matić je posle samo sezone u Romi želeo da ide, po cenu i nižeg transfera. Italijanski mediji su čak pisali i o otvorenom sukobu. Danas su ga pitali zbog čega je nekadašnji reprezentativac Srbije otišao u Francusku.

- Mislim da je Nemanja taj koji mora nešto da kaže ako želi. Nakon što sam čuo reči direktora Rena, mislim da ne treba ništa više da kažemo. Otkrio je da pregovaraju više od mesec dana, tu nema šta da kažem. Matićev odlazak je nešto što nismo očekivali, ali Roma je imala momentalan i fantastičan odgovor.

Nemanja je prošle godine odigrao oko 50 utakmica, odličan je igrač i bio je veoma važan za nas. Izgubili smo njegovim odlaskom. Problem je ako neko ode i ne bude zamenjen.

Stigla su dva igrača (Leandro Paredes i Renato Sančez) koja još nisu fizički spremna, ali mi smo zadovoljni i ako ih vratimo biće nam od velike pomoći. Ne razgovaramo svaki dan o onima koji su otišli, još uvek postoji porodica - objasnio je Portugalac, a zatim nastavio o sudijama.

Na primer, neće Murinjo moći da računa na Paula Dibalu i Lorenca Pelegrinija koji će morati da odrade kaznu iz prošle sezone.

- Da se kartoni prenose iz prethodne sezone, malo je demode... - objasnio je Murinjo koji takođe neće biti na klupi, jer su i on i asistent Bruno Konti suspendovani.

- Roma je jedno, a ja sam drugo. Da li je to pianje politike, ili institucija, ne želim da se mešam. Mene samo zanima teren. Važno je da svi imaju isti tretman, mada ako vi dođete i kažete "ne volim Murinja", nije me briga. Ali sudije moraju da imaju isti tretman prema meni ili nekom drugom. To želim, i ako tu budemo dobili imaćemo savršenu sezonu - objasnio je "Posebni".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike