Na pomolu senzacionalan transfer iskusnog Srbina! Iz Serije A u Ligu 1!

06.08.2023

13:03

0

Autor: G. F.

Nemanja Matić ima ugovor sa Romom na još godinu dana

Na pomolu senzacionalan transfer iskusnog Srbina! Iz Serije A u Ligu 1!
Nemanja Matić - Copyright Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

Leto fudbalskih transfera već je donelo neke velike potpise, tržištem su dominirali klubovi iz Saudijske Arabije, a sada se priča o jednom prilično senzacionalnom transferu u kom glavnu ulogu ima iskusni srpski internacionalac.

Čuveni Nemanja Matić još je ugovorom vezan za Romu, ali postoji velika verovatnoća da godinu dana pre njegovog isteka napusti "Olimpik", to jest ovog leta pojača neki drugi klub, prenosi TV Arena sport. Ako je suditi po informacijama iz Francuske to bi mogao biti tamošnji Rena, čiji emisari već pregovaraju sa iskusnim vezistom defanzivnih zaduženja.

U priču je uključena i "vučica", jer njena uprava računa da je bolje da zaradi na bivšem reprezentativcu Srbije nego ostane bez obeštećenja na kraju predstojeće sezone, 2024. godine.

Uprkos tom što je Matić ljubimac trenera Žozea Murinja i još od saradnje pre Rome čovek od velikog poverenja trofejnog Portugalca. 

Naravno, za realizaciju posla potrebno je da se sve strane usaglase oko finansija, tj. obeštećenja za sada nepoznatog iznosa i visine zarade 35-godišnjaka sa Uba, koji je u Romi zarađivao 4.000.000 godišnje.

 

 

Prema pisanju Italijana koji se pozivaju na izbore iz Rome, do transfera neće doći. Ali nije isključeno da ljudi iz "Vučice" samo tvrde pazar kako bi inkasirali što više novca od prodaje Matića.

Matić je u Romu prešao 2022. godine iz Mančester junajteda, a pre toga nosio dres Čelsija, Benfike, Vitesea, Košica i Kolubare. Prošle sezone odigrao je 50 utakmica za Romu i postigao dva gola, a u Renu je planiran kao zamena za Leslija Ugočukvua, novog člana Čelsija. 

Poslednju sezonu Lige Evrope odigrao je tako dobro, da ga je stručni žiri Evropske fudbalske federacije uvrstio u najboljih 11 ovog UEFA takmičenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike