Kapiten Partizana na ceni! Stanojević ima razloga da brine za budućnost ekipe ako ne prođe Santa Klaru

25.08.2021

06:34

0

Lazar Marković na listi pojačanja trenutno prvoplasiranog kluba turskog šampionata

Kapiten Partizana na ceni! Stanojević ima razloga da brine za budućnost ekipe ako ne prođe Santa Klaru
Copyright Lazar Marković/FK Partizan

Najprijatnije iznenađenje turskog šampionata namerava da se pojača u Partizanu.

Turski mediji pišu da je na meti Altaja Lazar Marković kao jedna od dve opcije da se pojača desna ofanzivna strana njihovog tima.

Pored Partizanovog kapitena na istom mestu Turci vide i Toma Barkhujzena iz engleskog Čempionšipa, ekipe Prestona, pa će dolazak jednog od njih dvojice biti uslovljen kako ličnim uslovima tako i visinom obeštećenja koje budu tražili njihovi klubovi.

Lazar Marković je na početku ove sezone najbolji igrač Partizana. Konačno je odradio jedne pripreme bez problema sa povredama, pa se to i osetilo u njegovoj igri. Protiv Dunajske Strede je dao jedini gol na beogradskom meču, dok je protiv Sočija po jednom u dva meča asistirao za pogotke Rikarda i Miloša Jojića.

Profimedia

Njegov odlazak bio bi preveliki gubitak za tim, ali odluka o tome zavisiće i od ishoda utakmice protiv Santa Klare. Ukoliko se crno-beli izbore za plasman u grupnoj fazi Lige konferencija veliki su izgledi da će dete Partizana ostati u Humskoj barem do zimskog prelaznog roka.

Marković ima iskustvo igranja u Turskoj. On je već nastupao u njihovom šampionatu kao član Fenerbahčea u sezoni 2015/16, na pozajmici iz Liverpula. O tom periodu nedavno je u intervjuu za 24sedam rekao:

– Kada vratim film, možda mi je na fudbalskom planu bila greška to što sam otišao iz Liverpula u Fenerbahče. Fudbalski, to nije bio neki potez, ali privatno sam mnogo toga naučio u Turskoj za tih godinu dana. Tamo sam zadobio najviše povreda i mislim da sam u Istanbulu odrastao – rekao je Marković.

Altaj se posle dva odigrana kola nalazi na prvom mestu sa maksimalnim učinkom, pobedama nad Kajzerijem (3:0) i protiv Alanje u gostima (4:1).

Legenda Altaja je bivši igrač i trener Partizana Miodrag Ješić, koji je u dva mandata šest sezona nosio dres tog kluba.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike