Srbija dobila Veljka Birmančevića i još tri predstavnika u Ligi šampiona!

24.08.2021

21:01 >> 21:19

0

Autor: Adam Štulić

Malme, Jang Bojs i Benfika plasirali se u elitno takmičenje

Srbija dobila Veljka Birmančevića i još tri predstavnika u Ligi šampiona!
Copyright Veljko Birmančević foto: Tanjug/AP Photo/Anton Uzunov

Srbija od utorka uveče ima još tri predstavnika u Ligi šampiona. Veljko Birmančević s Malmeom, Miralem Sulejmani s Jang Bojsom i Nemanja Radonjić u dresu Benfike biće učesnici elitnog takmičenja, pošto su njihovi klubovi uspešno prošli ovosezonski kvalifikacioni ciklus.

Najveći uticaj na rezultat dvomeča plej-ofa Lige šampiona imao je nekadašnji ofanzivac Čukaričkog, koji je s dva gola (po jedan u oba meča) pogurao švedskog prvaka do prolaza protiv Ludogoreca, koji je u Razgradu slavio (2:1), ali nije uspeo da nadomesti zaostatak iz prvog meča (2:0).

Nekadašnji đak Partizana igra sezonu karijere. U poslednja tri meča novopečeni reprezentativac Srbije postigao je tri gola (pored dva protiv Ludogoreca, strelac i minulog vikenda u nacionalnom prvenstvu), od kojih je poslednji bio vredan plasmana Malmea u Ligu šampiona.

Trenutak odluke u Bugarskoj odigrao se u samoj završnici prvog poluvremena. Pošto su domaći u 10. minutu prepolovili zaostatak iz prvog meča Nedialkova, srpski fudbaler je majstorski u 42. minutu izveo slobodan udarac i postigao gol koji je odveo Malme u krem evropskog fudbala.

VAR je bugarskom prvaku na isteku sata igre “dao vetar u leđa”, pošto je posle signalizacije iz sobe dosuđen penal za Ludogorec koji je u pogodak pretvorio Sotiriju, ali su Šveđani do kraja uspeli da se odbrane i proslave zaslužen uspeh.

Nekadašnji srpski reprezentativac Miralem Sulejmani je s klupe gledao pobedu njegovog Jang Bojsa u Budimpešti (3:2). Ferencvaroš je pred svojim navijačima pokušao da nadoknadi gol zaostatka iz Berna (3:2), posle prvog poluvremena bio je na dobrom putu, ali je u nastavku posustao.

Poveo je Jang Bojs već u četvrtom minutu meča preko Cajsigera, da bi domaći neutralisali prednost Švajcaraca preko Vinga u 18. i Maea u 27. minutu. Ipak, u drugom poluvremenu sve što je moglo pošlo je naopako po Mađare. Najpre je  Fasnaht u 56. minutu izjednačio, da bi u 64. Fardi ostao sa igračem manje.

Tračak nade mađarskom prvaku dao je golman Dibus, koji je u u 72. minutu odbranio penal Sibašou, međutim u samoj završnici, kada su fudbaleri Ferencvaroša krenuli na sve ili ništa, Mambimbi je u trećem minutu nadoknade overio trijumf “mladih momaka”.

Samo nekoliko dana pošto je zadužio opremu Benfike, u koju je stigao na pozajmicu iz marseljskog Olimpika, Nemanja Radonjić je proslavio plasman svojih novih saigrača u Ligu šampiona, pošto su, posle trijumfa u Lisabonu (2:1), “orlovi” u Ajndhovenu uspeli da “prežive” sve nalete PSV, koji će posle 0:0 na “Filips” areni morati da se zadovolji grupnom fazom Lige Evrope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike