Mbape košta mnogo više od Perezove prve ponude: Iz Pariza poručeno Realu da se otvori više!

25.08.2021

07:11 >> 10:10

0

Florentino Perez mislio da posao završi sa 160 miliona evra

Mbape košta mnogo više od Perezove prve ponude: Iz Pariza poručeno Realu da se otvori više!
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Real Madrid ne odustaje od Kilijana Mbapea, a izgleda ni mladi francuski napadač od želje da napusti “Park prinčeva” ovog leta.

Više evropskih izvora u sredu ujutru je objavilo vest da su Španci poslali ponudu gazdama Pari Sen Žermena i da su je bogati Katarci “na prvu” glatko obili.

Reč je o 160 miliona evra, što je 20.000.000 evra manje od cene koju su Parižani platili Monaku 2017. godine. Ovakav razvoj pregovora nikoga neće obeshrabriti. Španci će sasvim sigurno još jednom pokušati, a i Francuzi to isto očekuju, jer …

Kako stvari stoje Mbape ulozi u poslednju godinu ugovora i ne namerava da dalje ostaje u PSŽ, iako je zamišljeno da uz Mesija i Nejmara bude udarna igra, možda, najjačeg napada koji je ikada stvoren u svetskom fudbalu.

Zato se predviđa da će sledeća ponuda Reala biti teška 200.000.000 evra i da bi ona mogla da omekša prilično tvrde pregovaračke pozicije bogatih Arapa.

To bi nekako i bilo logično, budući da je Mbape svojim igrama za PSŽ i reprezentaciju Francukse mogao samo da utiče na povećanje cene na tržištu, a nikako da mu naredni transfer bude manji nego 2017. godine.

Mbape je odigrao 122 utakmice za PSŽ i postigao je 112. golova. Ipak, iza sebe ima samo jedno finale Lige šampiona sa “svecima” i to je podatak koji ovu saradnju čini manje uspešnom od projektovanog.

Mladi Francuz (22) je tokom svoje kratke karijere u dva navrata bio veoma blizu dolaska na Santjago Bernabeu. Prvi put 2012. godine kao 14-godišnji dečak, a drugi put 2017. kada je odlučio da se iz Monaka preseli u francusku prestonicu.

PSŽ je ovog leta stvorio svoj super tim sa Mesijem, Donarumom,  Vajnalduma, Serhija Ramosa i Hakimija, ali zov Perezovih “galaktikosa” je očigledno jači.

Krajnji rok da se nešto desi je 31. avgust.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike