Partizan će biti otresitiji i drugačiji, sad je trenutak da se rizikuje: Stanojević najavio promene

25.08.2021

10:19 >> 10:47

0

Najvažnija utakmica u sezoni do sad za crno-bele

Partizan će biti otresitiji i drugačiji, sad je trenutak da se rizikuje: Stanojević najavio promene
Copyright Igor Vujačić/FK Partizan

Partizan se sprema za utakmicu sezone, revanš meč protiv Santa Klare u Ligi konferencija.

Trener Aleksandar Stanojević najavio je drugačiji, otresitiji Partizan u sutrašnjem duelu, a posebno se uzda u podršku navijača.

– Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica, za nas lično i klub. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100 odsto da uz pomoć naših navijača, koji će nam sigurno doneti važnu prevagu koja neophodna da ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu. 

Saša Zdjelar foto: MN Press

Kakva je situacija sa povredama Saše Zdjelara i Danila Pantića? Hoće li oni igrati?

– Zdjelar svim silama pokušava da igra i da uđe u utakmici. Sada je na treningu, čekamo izveštaj da vidimo kakva mu je situacija. Popodne će probati sa nama. Nadamo se dobrim vestima. Slično je i sa Pantićem 8-10 sati dnevno su radili terapije. Obojica imaju veliku želju, znaju šta nam znači ova utakmica. Mi ćemo rizikovati, mislim da je trenutak da rizikujemo, tako da ćemo ući u rizik sa njima, probaćemo da igraju ovu utakmicu.  

Dolazi vam klub iz jako teške lige, jedne od najtežih posle “petice”, baš kao što je bilo protiv Sočija. Koliko će biti teže sutra?

– Biće teže jer imaju povoljniji rezultat. Teško je igrati sa ekipama iz jakih liga, bez obzira da li su najveće ili ne. To su jake lige, sem ovih prvih pet klubova, ostalo je to slično, ali jako takmičenje vam daje težinu. Sa druge strane, mi smo klub koji ima iskustva u Evropi, imamo izuzetne navijače. Sigurno ćemo drugačije igrati nego u Portugalu, otresitije. Sigurno će biti jedna zanimljiva utakmica.

Natho/FK Partizan

Šta je prikočilo Partizan u prvom duelu?

– Isto što je prikočilo Sporting i Benfiku, i oni su tamo gubili – rekao je Stanojević uz osmeh, a onda nastavio:

–  Prvo, oni su kvalitetni, a drugo, nismo bili dovoljno agresivni. Prva linija odbrane nam nije bila dovoljno agresivna, lako nam je protivnik ulazio u naših 30 metara, uz sve poštovanje protivnika. Naša otresitost i odlučnost mora biti veća. To ćemo u startu videti da li ćemo uspeti. Mislim da hoćemo.  

Hoće li Santa Klaru omesti možda ambijent, pošto nemaju mnogo iskustva u Evropi?

– Dobro, igrali su oni na velikim stadionima, tako da znaju otprilike. Ipak, ovo je specifično stanje, mi smo emotivna nacija. Navijači nas bodre sa posebnom emocijom. Osetiće oni, a osetićemo mi sigurno.  

Rikardo/Fk Partizan

Da li ste vežbali penale?

– Nismo još vežbali, nismo stigli, imali smo utakmice i treninge. Ali, već znamo otprilike ko i kako šutira, toliko smo ih puta vežbali ove sezone, tako da se nadam da smo ih izvežbali. Spremamo se na sve, može da bude sve, sve je otvoreno. 

Kakva će razlika biti između utakmice u Portugalu i ove u revanšu?

– Biće velika razlika, igraćemo mnogo agresivnije nego u prvoj utakmici. Što se tiče odlaska njihovog igrača, u redu… Jedan je otišao, drugi će doći, jer to je tim sa igračima sličnog kvaliteta i ima ih više od 11.

Da li je ovaj meč važniji Partizanu ili Santa Klari?

Ne znam za Santa Klaru, ali za Partizan je mnogo važan!

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike