Smrt Mihalisa nije bila dovoljna, huligani se ponovo uputili ka Atini! Bili su opremljeni za nerede!

11.08.2023

08:46

0

Autor: A. S.

Sport je ovih dana na marginama

Smrt Mihalisa nije bila dovoljna, huligani se ponovo uputili ka Atini! Bili su opremljeni za nerede!
Mesto gde je ubijen navijač AEK-a - Copyright YouTube

Kao da tragedija koja se dogodila u ponedeljak uveče u Atini i smrt Mihalisa Kacurisa nije bila dovoljna, a na Grčku su krenuli naoružani navijači.

U četvrtak uveče, grčka granična policija je prilikom redovne kontrole i pretresa, lišila slobode sedmoricu Rumuna. Veruje se da je reč o navijačima jednog rumunskog fudbalskog kluba, koji se nalazi u bratskim odnosima sa ekipom Genka, prenose grčki mediji.

- Sedmorica stranaca uhapšena su zbog kršenja zakona o posedovanju oružja i onih o profesionalnom i amaterskom sportu - navodi se u saopštenju grčke policije.

Policija je prilikom pretresa vozila na graničnom prelazu Promahonas otkrila dva noža, švajcarski nož, maske za lice, bokser, dres i šal sa logom inostranog kluba.

Inače, oni su se uputili na utakmicu Olimpijakosa i Genka, koja je sinoć odigrana u Atini, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsetimo, grčka policija je na nogama od ponedeljka uveče, kada je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris u sukobu navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba. UEFA je taj susret odložila, ali se čeka i radikalniji potez, sa druge strane u vrhu grčke policije došlo je do smena zbog propusta u organizaciji. 

Zbog učešća u tom incidentu, uhapšene su 104 osobe, od kojih su čak 94 iz Hrvatske. U bolnici se nalazi petoro navijača, a četvoro ih je na intenzivnoj nezi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike