Vučić otkrio kada će Nacionalni stadion biti završen!

08.08.2023

18:37

0

Autor: 24sedam

Otkrio je i koliki će biti kapacitet, i kako je rekao biće najlepši u Evropi

Vučić otkrio kada će Nacionalni stadion biti završen!
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Tokom obraćanja javnosti o brojnim važnim temama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pričao i o izgradnji Nacionalnog stadiona.

- Uz energiju, ambiciju ljudi imaćemo čime da se ponosimo, da za 15 godina pokažemo kako će Srbija izgledati. Ovo je područje od 212 hektara, a ovo od 127 hektara. Tuda će prolaziti nova železnička pruga, tu će biti komercijalni sadržaji i stadion. Pozvaćemo ne samo stanovnike Beograda, nego Srbije, da vidimo kako će to izgledati.

Gledaćemo da li će tu biti Avantura park ili neke dodatne stvari. Gradnja će biti dosta bolja nego u naselju Belvil posle Univerzijade - kazao je Vučić i dodao da je rok za stadion jesen 2026. godine.

- Železnica će biti gotova veoma brzo i objasniću kuda ona vodi. Vezano za Nacionalni fudbalski stadion, on mora biti gotov do kraja jeseni 2026. godine, a mi se nadamo i dosta ranije. Verujemo da će biti najlepši u Evropi.

Sada se završava stadion Reala, cena je milijardu i po evra, sa tim se ne treba porediti. Radi se linijska infrastruktura, ugovor za iskop i nasip terena, oba ugovora su potpisana, jedna cena je 198 miliona i 84 miliona.

Tanjug printscreen
 

Očekujemo da krene izgradnja u junu 2024. godine. Biće 52.000 sedišta, arhitekta je Mark Fenvik, svi će UEFA standardi biti ispunjeni. Kompletan ugovor će biti uskoro potpisan, biće skup, ali pogledajte kako to izgleda. Ovo će biti veliki razvojan plan ne samo za Surčin, Jakovo, nego za celu Srbiju - zaključio je predsednik Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike