Vojvodina ekspresno ostala bez Evrope – Apoel duplom pobedom raspršio san o grupi Lige konferencija! (VIDEO)

03.08.2023

21:54

0

Autor: A. Š.

Novosađani u sjajnom ambijentu na stadionu „Karađorđe“ nisu uspeli da dođu do velikog trijumfa

Vojvodina ekspresno ostala bez Evrope – Apoel duplom pobedom raspršio san o grupi Lige konferencija! (VIDEO)
Detalj sa meča Vojvodine i Apoela - Copyright MN Press

Tinjala je nada da bi Vojvodina mogla da nastavi put ka jeseni u Evropi, međutim Apoel je ponovo bio koban za jedan srpski klub u kvalifikacijama za UEFA takmičenja.

Posle Crvene zvezde i Partizana, kiparski tim „uzeo je meru“ i trećem najvećem srpskom klubu, pošto je u dvomeču kvalifikacija za Ligu konferencija slavio duplu pobedu. Posle trijumfa na svom stadionu pre sedam dana, Apoel je istim rezultatom slavio i u večerašnjem revanšu u Novom Sadu – 2:1.

Rezultat iz prvog meča odigranog prošle nedelje na Kipru davao je Novosađanima razloga za optimizam pred revanš u srpskoj Atini, u kojoj su večeras bili ispunjeni svi preduslovi za lepo fudbalsko veče. 

Oko 6000 navijača, od kojih je nekoliko stotina podržavalo gostujući tim, napravilo je lep ambijent za igrače oba kluba. "Lale" su bolje počele meč, konkretnije, međutim jedan "snajperski precizan" šut Safroa sa 16 metara u 26, minutu doneo je gostima veliku prednost i rasterećenje za nastavak meča.

Ipak, 10 minuta kasnije oblak nade ponovo se nadvio nad Novim Sadom. Asistenciju Čumića u gol je pretvorio Zukić i u tom trenutku Vojvodini je bio potreban još jedan gol kako bi se izborila za dodatnih 30 minuta.

Međutim, od iznenađenja nije bilo ništa. Umesto potpune inicijative Novosađana, kontrolu utakmice preuzeli su gosti, koji su u 75. minutu sa bele tačke, posle igranja rukom Traorea u kaznenom prostoru prilikom uklizavanja, overili mesto u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija, gde ih čeka Dila Gori.

VOJVODINA: Carević – Jeličić (od 86. Vukčević), Traore, Crnomarković, Lazarević (od 86. Bjeković) – Milosavljević, U. Nikolić (od 75. Radulović), Zukić – Baraj (od 75. Ivanović), Vukić (od 62. Malbašić), Čumić.

APOEL: Belec – Čibake, Krespo, Dvali, Sušić – Kostadinov, Gomes (od 85. Lukas), Sarfo (od 68. Gabrijel) – Vilson (od 61. Efrem), Kvilitaja (od 85. Tomane), Fetfacidis (od 68. Petrović).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike