Partizanov protivnik se administrativno urušava, ali crno-beli moraju na terenu da im zadaju najjači udarac

26.08.2021

08:48 >> 08:51

0

Santa Klara u teškoj situaciji zbog borbe opozicije u klubu protiv predsednika i njegovih saradnika

Partizanov protivnik se administrativno urušava, ali crno-beli moraju na terenu da im zadaju najjači udarac
Copyright Sejduba Suma, Rikardo na meču protiv Santa Klare/FK Partizan

Fudbaleri Partizana večeras (21.00, Arena Sport) igraju svoj meč sezone protiv portugalske Santa Klare.  Samo pobeda od dva gola razlike vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

Naravno, niko ne bi imao ništa protiv da se do cilja dođe i preko penala kao protiv Sočija, ali uprkos uveravanjima Aleksandra Stanojevića da su se te situacije ponovo uvežbavale, da postoji već spisak ko bi ih izvodio, nekako bi bilo dobro da crno-beli poštede svoje pristalice još jedne drame.

Santa Klara nije rival od koga bi se trebalo plašiti. Muči ih gomila problema. Trener Daniel Ramos nije siguran da će mu se do početka meča u Humskoj oporaviti Japanac Morita, a pod znakom pitanja je i učešće Rujia Košte.

Jedan igrač ima koronu, ostali povratnici sa rehabilitacije od COVID-19 još nisu dostigli punu fizičku snagu zbog dvonedelje pauze.

Promo/FK Partizan

U pozadini ekipe dešavaju se još veći lomovi. Predsednik Ruji Kordeiro je pod stalnim udarom opozicije, koja su želi da pod kontrolom turskog biznismena Ismaila Uzuna preuzme vođstvo kluba.

Optužuju ga za politiku “spaljene zemlje” jer svestan da se neće dugo zadržati izvlači kapital iz kluba nerazumnim potezima kao što je bila prodaja Karlosa Žuniora.

Portugalski mediji pišu od jutros da je Kordeiro u pregovorima sa malim akcionarima i da traži za sebe posebne uslove kako bi se povukao iz Santa Klare.

Sve ovo može da brine jako igrače, ali bi moglo da probudi inat kod ekipe i da za svoju dušu zaigraju pa “kud puklo, da puklo”. Dakle, administrativno i finansijski gledano Santa Klara je u fazi raspada, a na terenu stvari izgledaju malo bolje i taj detalj bi morao jedino da interesuje igrače i Aleksandra Stanojevića.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike