Ulazim ja, a Mihajlović go, neprijatno mi, ne znam gde da gledam! Šmekerska priča Aleksandra Mitrovića!

01.08.2023

11:26

0

Autor: G. F.

Srpski golgeter otkrio neke nepoznate detalje iz karijere

Ulazim ja, a Mihajlović go, neprijatno mi, ne znam gde da gledam! Šmekerska priča Aleksandra Mitrovića!
Mihajlović i Mitrović - Copyright MN Press

Aleksandar Mitrović odavno je udarna igla fudbalske reprezentacije Srbije.

A kako je sve "počelo", kako je dobio poziv od Siniše Mihajlovića, te kako je izgledao prvi susret sa legendom našeg fudbala i tadašnjim selektorom, prisetio se u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića.

- Sećam se kao juče da je bilo. Mene je Miha zvao još pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao što me zove. Nikad to neću da zaboravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića… Ulazim u hodnik, a ceo hodnik miriše na parfem, Miha stoji istuširan i kaže: "O, gde si, mali Mitroviću". Ono, ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. "Gde si, mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv" - ispričao je Mitrogol koji je debi u seniorskom dresu Srbije imao protiv Belgije pre 10 godina.

 

 

U septembru te 2013. postigao je i prvi gol za Orlove u duelu sa Hratima. Bio je to tek početak serije koja i dalje traje, a sa 52 gola ubedljivo je najbolji strelac naše reprezentacije.

- Ja presrećan. Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Pita me i da li šutiram penale. "Kod mene napadači šutiraju penale." On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu. Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovom, Banetom… Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike