E, sad je stvarno kraj! Žalba Kolubare definitivno odbijena, klub je izbačen iz elite, a Superliga počinje na vreme

27.07.2023

12:33

0

Celo leto se razvija ova drama, ali sada je konačno završena

E, sad je stvarno kraj! Žalba Kolubare definitivno odbijena, klub je izbačen iz elite, a Superliga počinje na vreme
Fudbaleri Kolubare - Copyright MN Press

Sa određenom dozom sigurnosti možemo reći da je ova beskrajna saga završena. Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je zahtev Kolubare da se uvedu privremene mere na odluku FSS o oduzimanju licence, što znači da će Superliga definitivno početi ovog vikenda.

Ovo znači i da Kolubara neće biti učesnik elitnog ranga takmičenja u narednoj sezoni.

Fudbalski savez Srbije uspeo je u nameri da Kolubaru izbaci iz Superlige zbog toga što je dokazano namestila utakmicu sa subotičkim Spartakom prošle sezone. FSS joj je oduzeo devet bodova, ali je CAS delimično uvažio žalbu Lazarevčana i kaznu smanjio na šest bodova.

Ta tri boda su, naime, pravila razliku između direktnog ispadanja u Prvu ligu Srbije i učešća u baražu. Kolubara je dakle direktno ispala, a Radnik je u baražu sačuvao superligaški status. Da je Kolubara inicijalno kažnjena sa šest, a ne devet bodova, onda bi ona igrala baraž, a Surduličani bi išli u niži rang.

Zato se lazarevački klub i obratio Sudu u Lozani, ali na kraju nije uspeo da opstane u eliti pošto mu Komisija za licenciranje FSS nije dala dozvolu da se takmiči u Superligi. Automatski je to za posledicu imalo i to da se Kolubara nije našla na žrebu za kalendar takmičenja. Razlog su bili falsikovani podaci o generalnom sekretaru, ispostavilo se da je otišla iz kluba krajem maja, te manjak od 90 stolica na stadionu.

Sada je saga završena: Kolubara je nameštala i zato je kažnjena, a Superliga počinje u subotu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike