Skandal trese Englesku! Čelnik Premijer lige osumnjičen za silovanje dve tinejdžerke

24.07.2023

11:49

0

Autor: 24sedam

Istraga je u toku, ali za sada nije poznat identitet osumnjičenog i žrtava

Skandal trese Englesku! Čelnik Premijer lige osumnjičen za silovanje dve tinejdžerke
Ilustracija - Copyright Pixabay

Veliki skandal trese Englesku. Jedan od vodećih ljudi Premijer lige nedavno je ispitan od strane policije, jer se sumnja da je silovao 15-godišnju devojčicu (žena A).

Kako prenosi Atletik, utvrđeno je i da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni silovao još jednu devojku. To je utvrđeno tokom ispitivanja prvog slučaja. Ovi događaji su se desili prilično davno, u poslednjoj deceniji prošlog veka.

Druga (potencijalna) žrtva koja se vodi kao žena B kontaktirala je policiju krajem 2021. godine, i kako je navela bila je silovana u kući pomenutog muškarca.

Ali u pomenutom slučaju postoji problem, koji se odnosi na Zakon o seksualnim prekršajima iz 1956. godine. I žena B podleže tom zakonu.

Policija je obavestila da je čekala previše kako bi prijavila slučaj. Kako predviđa pomenuti zakon, ako se potencijalno silovanje desilo između 1956. i 2004. godine, a žrtva je imala između 13 i 15 godina, slučaj je mora da bude prijavljen najkasnije za godinu dana.

Ovo pravilo je promenjeno u maju 2004. godine, i svaka optužba se razmatra, a odnosi se na slučajeve 48 godina unazad. Takođe, zakon se odnosi na devojčice od 13 do 15 godina, ali ne i na dečake.

Slučaj žene B se dalje ne istražuje, a osumnjičeni nije uhapšen.

Prema zakonima Velike Britanije, žrtvama navodnog silovanja se garantuje anonimnost do kraja života. Takođe, identitet osumnjičenog je poznat novinarima Atletika, ali ne sme da bude otkriven u javnosti tokom rane faze istrage, zbog zaštite privatnosti. Tek kada bude i zvanično optužen, može biti imenovan javno.

Dalje se navodi da je osumnjičeni dobrovoljno došao u policijsku stanicu 12. juna u društvu advokata, kako bi odgovorio na optužbe žene A. Godine žene A nisu saopštene.

- Policija je 23. septembra 2021. godine dobila prijavu o silovanju iz nekog ranijeg perioda. U ponedeljak, 12. juna obavljen je i razgovor sa muškarcem - navedeno je u saopštenju policije.

Novinari Atletika su od policije tražili i godine žene A u trenutku navodnog silovanja, ali su dobili samo povratnu informaciju da je u to toba bila tinejdžer. Priča o godinama je veoma važna, za kasnije (eventaualno) pojavljivanje na sudu. Važno je i za Fudbalsku asocijaciju (FA) pošto je osumnjičeni deo te organizacije. Ukoliko je neko od članova povezan za seksualnim zlostavljanjem dece, može da bude suspendovan.

- Istražujemo sve detalje i optužbe vezane za osobe koje mogu da predstavljaju pretnju za decu i odrasle u fudbalu. Ipak nećemo komentarisati pojedinačne slučajeve - objasnili su u FA.

Za sada, pomenuti čovek nastavio je da radi u fudbalu. Slučaj žene A je i dalje otvoren.

Policija se oglasila i povodom slučaja žene B.

- Zbog kompleksnosti istrage, nema hapšenja ili optužbe. Istraga nikada nije bila obustavljana, i ukoliko se pojave novi detalji, nastaviće se - rečeno je iz policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike