Zvezdin direktor samo "sipao" dobre vesti! O Degeneku i Kabiću, a pričao je i o pojačanju iz Italije

21.07.2023

11:39

0

Autor: 24sedam

Marko Marin je otkrio i planove za sezonu u kojoj će se igrati i u Ligi šampiona

Zvezdin direktor samo "sipao" dobre vesti! O Degeneku i Kabiću, a pričao je i o pojačanju iz Italije
Marko Marin i Mitar Mrkela - Copyright MN Press

Fudbalere Crvene zvezde u sezoni pred nama očekuju velike izazovi, pošto će između ostalog igrati i u grupnoj fazi Lige šampiona. Baš zbog toga, prvak Srbije želi da se pojača koliko god je to moguće.

Šta se dešava po tom pitanju, pričao je i Marko Marin, tehnički direktor crveno-belih. Kako je rekao, očekuje se i povratak Miloša Degeneka iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Dogovorili smo se sa klubom iz Amerike (Kolumbus prim. aut) oko uslova transfera Miloša Degeneka. Ostali su još neki detalji. Kao što znate Degenek je i prošle sezone bio velika želja Baraka Bahara, želeo je da ga dovede u Makabi.

Tokom prvog razgovora mi je rekao: "Šta je sa Milošem, zašto ga ne dovedemo?“... Ide ka tome da ćemo dobiti veliko pojačanje. Miloš je navijač Crvene zvezde, igrao je u Ligi šampiona, zna kakva su očekivanja, trener ga hoće - rekao je Marin u gostovanju na TV Prva, a zatim dodao da će biti još dolazaka.

- Verujem da smo napravili dobru ekipu i da ćemo biti konkurentni u svim takmičenjima. Ne možemo da kažemo da ćemo se boriti za prolaz u Ligi šampiona, jer su klubovi iz prvog i drugog šešira realno drugi finansijski nivo. Ali da ćemo pokušati, hoćemo. Siguran sam da na "Marakani" možemo svakoga da dobijemo. Vidi se da ekipa igra brže i modernije, a mi ćemo dodati još tu dva ili tri šrafa da sve izgleda još bolje.

Prema Marinovim rečima Crvena zvezda nije odustala od Emanuela Late Lata, iako on igra za Atalantu u test mečevima.

- Videćemo narednih dana i nedelja. Nije do igrača i nas. To je do agenata i Atalante, mi ne možemo da utičemo na to. Pratili smo igrača, bili u pregovorima. I dalje je aktuelno, videćemo da li će se realizovati.

Mislim da bi on mnogo dao ekipi. On je igrač koji je eksplodirao u zadnjoj godini, koji je na piku svoje karijere. To smo gledali u zadnjih godinu dana, da dovodimo igrače koji su krenuli da igraju dobro i da taj put nastave sa nama u Zvezdi.

Aktuelna je i priča o Urošu Kabiću, koji stiže iz Vojvodine.

- Zvezda uvek želi najtalentovanije mlade igrače u svojim redovima. Smatram da je jedan od njih, da je dobar igrač i da bi mogao nešto da donese. Blizu smo transfera, još nije gotov. Nadam se da ćemo završiti to, ali to nema veze sa Late Latom. On je igrač koji može igrati na više pozicija u različitim sistemima. Očekujemo ga u narednim danima u klubu - zaključio je Marin, nekada fudbaler crveno-belih, a sada funkcioner.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike