Partizan dovodi napadača iz Francuske! Duljaju se ispunjavaju želje!

19.07.2023

18:06

0

Autor: 24sedam

Što je važno za crno-bele, stiže kao slobodan agent

Partizan dovodi napadača iz Francuske! Duljaju se ispunjavaju želje!
Nikolić, Duljaj i Kanute - Copyright FK Partizan/Foto Sandić

Posle promocije dresa za novu sezonu, sportski direktor Partizana, Ivica Kralj je najavio da se radi na dovođenju (između ostalih) napadača. Nekadašnji golman crno-belih tada nije želeo da priča o imenima, ali se tokom dana pojavilo jedno ime.

Reč je o 27-godišnjem Aldu Kaluluu, koji će u Humsku stići kao slobodan agent, iz Sošoa.

Kako dalje prenosi Telegraf, krilni napadač je dobio "čiste papire", jer je raskinuo važeći ugovor sa francuskim klubom. Sošo je kažnjen od strane Francuske fudbalske federacije zbog nemara vlasnika iz Kine, jer nisu mogli da garantuju novac za budžet u narednoj sezoni Lige 2, pa su momentalno preseljeni rang niže.

Kalulu je posle odlaska iz Šošoa, gde je u protekloj sezoni odigrao 38 utakmica (šest golova i tri asistencije) bio na meti Nanta, Amijena, Meca i Makabija iz Haife, ali je ipaj izabrao Partizan, pošto se "umešao" Frank Kanute koji mu je bio saigrač.

Za reprezentaciju Konga je debitovao u martu ove godine, a sa fudbalom je počeo u Fonsu i Lionu, gde je prošao mlađe selekcije. Bio je posle u Sošou i Remsu, zatim se vratio u Lion, ali ga je ubrzo otkupio Bazel za sumu od preko dva miliona evra.

U Švajcarskoj se nije naigrao, pa se posle tri sezone i jedne pozajmice u Svonsi vratio u Sošo, što ga je i "vratilo u život".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike