Sansi jure najčudniju NBA zvezdu: Hoće titulu sa njim, kao da su prespavali poslednje tri godine

29.06.2023

19:51

0

Autor: P.K.

Spektakularan igrač, ali i ogroman rizik zbog nepredvidivog ponašanja van terena

Sansi jure najčudniju NBA zvezdu: Hoće titulu sa njim, kao da su prespavali poslednje tri godine
Kajri Irving - Copyright Profimedia

Jedna od najvećih, ali i najčudnijih NBA zvezda, Kajri Irving trebalo bi da ima sastanak sa predstavnicima Finiks Sansa i Dalas Maveriksa, a možda i drugim timovima kada počne prelazni rok u ligi. A to je 30. jun.

Ovo su informacije vrlo pouzdanog novinara TNT-a i Bličer riporta, Krisa Hejnsa, koji javlja da bi i Hjuston mogao da zatraži sastanak.

Svi ovi sastanci trebalo bi da se održe u Los Anđelesu.

Sansi su najagresivniji u pokušaju da dovedu  vrhunski talenat da igra sa svoje tri zvezde – Kevinom Durentom, Devinom Bukerom i Bredlijem Bilom. Novi guverner kluba Met Išiba i generalni menadžer Džejms Džons vredno rade u pokušaju da sastave šampionski tim.

Sad, o čemu njih dvojica razmišljaju i šta zamišljaju da će da se desi, nije poznato, ali znamo već kako je izgledalo kad su u Bruklinu igrali Irving, Durent i Džejms Harden. Nikako. Nije izgledalo nikako, jedva i da su igrali i na kraju su se neslavno raspali.

Za to je u velikoj meri kriv Irving – vrhunski, spektakularni košarkaš, na koga se prosto ne može niko osloniti kada je u pitanju ponašanje mimo terena. Sam od sebe je odsustvovao, sniman je na žurkama, odbijao je da se vakciniše, zbog čega nije mogao da igra, na kraju je i kažnjen i suspendovan zbog antisemitizma… Ima toga još, nego nema prostora.

Elem, Sansima bi bilo prilično teško da dovedu Irvinga zbog kolektivnog ugovora u NBA. Ako bi ga doveli putem kombinacije "potpiši i trejduj", udarili bi u "seleri kep", njegov prvi sloj, koji je trenutno projektovan na 172 miliona dolara.

Osim toga, niko ne očekuje da imaju pristup i fondovima od poreskih olakšica od 12,4 ili pet miliona dolara.

Finiks je ove sezone najviše namučio Nikolu Jokića i Denver, pobedili su ih dva puta. Sezonu pre toga su igrali veliko finale i očajnički žele prvu titulu. Kris Pol je otišao sa 38 godina i treba im plejmejker...

Dalas je i dalje favorit da potpiše novi ugovor sa Irvingom. Za njih bi idealno bilo da im se obeća na početku prelaznog roka, tako da bi mogao da im pomogne da privuku druge slobodne igrače.

Irving sada ima pravo na maksimalni ugovor – pet godina za 272 miliona dolara.

Videćemo da li je iko spreman da mu to ponudi…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike